/

Utánpótlás-támogatásról határozott a szegedi sportbizottság

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportbiz004kf

Hétfői ülésén felosztotta a több mint 5 millió forintos utánpótlás-keretet a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság, egyúttal a testület támogatta Király Sándorné bölcsőde-igazgató jutalmazását.

A költségvetési törvény lehetővé teszi, hogy az önkormányzati intézményekben nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak évi bérezésének 2%-os kereset-kiegészítésben részesülhessenek: mint arról a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság hétfői ülésén döntött, Király Sándorné, a Szeged Megyei Jogú Város Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központjának igazgatója részesülhet ebben a díjazásban, amennyiben december 31-ig a TOP pályázat keretében folyó bölcsődei felújításokban aktívan közreműködik, a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődében történő fejlesztése során jól működő kapcsolatot alakít ki az ODÚ Fejlesztő Központtal, szakmai tanácsadást nyújt és aktívan részt vesz konferenciák lebonyolításában a régióban működő bölcsődék vezetőivel, valamint figyelembe veszi a szülői elégedettség-felmérés eredményét munkavégzése során.

További öt millió forintra pályázhatnak a városi nyugdíjas egyesületeket: erre augusztus 10. és 31. között van lehetőségük, maximum 300 ezer forintos támogatásban részesülhet egy pályázó.

Felosztották az utánpótlás-nevelési keretösszeget is: mint a testület elnöke, Joób Márton (MSZP) elmondta, összesen 22 klub nyújtotta be pályázatát, amire 5,5 millió forint áll rendelkezésükre, míg a klubok mintegy 12,5 millió forintos igényt nyújtottak be. A grémium vezetőjének javaslata alapján döntöttek a támogatásokról: legtöbbel az Utánpótlás-nevelő és Szabadidő Sportegyesület számolhat, amely a fiatalokat a Szegedi Röplabda SE-hez irányítja át, ők 500 ezer forintos támogatásban részesülhetnek. Végül kereken 5 millió forintot osztottak ki, Joób Márton azzal indokolta az 500 ezres megmaradt összeget, hogy bármilyen, váratlan rendezvény beeshet még az év hátralévő részében. Kónya Sándor, a Városi Sporttanács elnöke szóvá tette, hogy a Titán TC lényegesen kevesebb, mintegy 300 ezer forinttal kisebb támogatásban részesül tavalyhoz képest, így nagyobb összeget javasolt, azonban mivel a klub 112 ezer forintot igényelt, a bizottság pedig nem dönthet úgy, hogy az igénynél magasabb összegben támogat egy klubot, így végül maradt a 100 ezer forintos összeg. A bizottság tagjai minden napirendi pontot egyhangúlag támogattak.

Az utánpótlás-nevelési támogatási összegek

Szegedi Úszó Egylet – 400 ezer Ft
Magyar Tai Jitsu Szövetség – 200 ezer Ft
Yoko Kick-Box Team és Szabadidő Sportegyesület – 200 ezer Ft
Asztalitenisz Sport Klub Szeged – 200 ezer Ft
Titán Triatlon Club Atlétikai Szakosztály – 100 ezer Ft
Buke Reikon Kyokushin Karate Harcművészeti Sportegyesület – 200 ezer Ft
Sportmánia Sportegyesület – 300 ezer Ft
Szegedi Vasutas Sportegyesület Tájfutó Szakosztály – 400 ezer Ft
Szegedi Vasutas Sportegyesület Birkózó Szakosztály – 350 ezer Ft
Virtus Wadoryu Karate és Szabadidő Sportegyesület – 150 ezer Ft
Tuti Korcsolyázó Közhasznú Sport Egyesület Gyorskorcsolya Szakosztály – 150 ezer Ft
Szegedi Vasutas Sportegyesület Atlétikai Szakosztály – 200 ezer Ft
Tadashii Harcművészeti Sportegyesület – 150 ezer Ft
Szegedi Röplabda Sportegyesület – 100 ezer Ft
Mozogj Velünk és Táncolj Sportegyesület – 200 ezer Ft
Utánpótlásnevelő és Szabadidő Sportegyesület – 500 ezer Ft
Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület – 100 ezer Ft
Szőregi Rákóczi Sportegyesület Sárkányhajó Szakosztály – 100 ezer Ft
Lovas Huszár Sportegyesület – 100 ezer Ft
ICE-TEAM Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület – 400 ezer Ft
Titán Triatlon Club Triatlon Szakosztály – 100 ezer Ft
X-Treme Sportegyesület – 400 ezer Ft

Előző sztori

Ellenőrzik az autósok sebességét a rendőrök

Következő sztori

Labdarúgás: harc a főtábláért – sorsoltak az országos kupaselejtező megyei állomásán