Közélet

Emmi: hőségriasztás rendeltek el

Emmi: hőségriasztás rendeltek el

2017. július 20., csütörtök
Emmi: hőségriasztás rendeltek el
Hõség - Hõségriadó Budapesten és több megyében

Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkárság csütörtök délben az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a másodfokú intézkedésről az Emmi Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság értesítette a megyei kormánymegbízottakat, egyúttal kérte, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat. Jelenleg további intézkedésekre nincs szükség. Kiemelték, hogy a nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Külön felhívták az autósok figyelmét a vezetés közbeni fokozott óvatosságra. Azt kérik továbbá, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Az Emmi azt írta, aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerülje a megterhelő fizikai munkát. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető

a katasztrófavédelem weboldalán

- olvasható az Emmi közleményében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet csütörtökön az északkeleti megyék kivételével általában eléri a 25, 26, főként a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon helyenként meghaladja a 27 fokot. A hőség miatt a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Komárom-Esztergom megyére adott ki másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést. Csütörtökön a hőmérséklet délután 31-36, késő este 20-27 fok között valószínű. Pénteken és szombaton akár 37 fokig is melegedhet a levegő, és többfelé a minimumértékek is 20 fok körül alakulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.