Bulvár

Előzetesben a kábítószert birtokló balástyai férfi

Előzetesben a kábítószert birtokló balástyai férfi

2017. július 7., péntek
Előzetesben a kábítószert birtokló balástyai férfi
bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak férfinak az előzetes letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 7-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tartózkodási helyén, egy a társával közösen bérelt balástyai ingatlan területén található fóliasátorban összesen 131 tő indiai vadkender (marihuána) növényt termesztett, mely kannabisznak minősül. A kannabisz és hatóanyaga a delta-9 THC a hatályos szabályozás szerint kábítószer. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú (öt évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő), melyre figyelemmel megalapozottan lehet következtetni arra, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, illetve a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, vagy megnehezítésére törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.