/

Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_szerda07_gs

A sport és a báli kultúra jegyében telt a szerdai nap az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborban Doboz-Szanazugon.

A szerdai napon fergeteges hangulatú, komoly tétre menő futball-bajnokságnak lehettek tanúi a táborozók, amikor a különböző megyék fiataljai együtt fociztak, fiúk és a lányok egyaránt rúgták a bőrt, igen komoly eredményekkel. Folytatódott a csocsó és pingpong bajnokság is, egyre szűkül a kupa résztvevőinek száma, ami azt jelenti, hogy pár napon belül lezárulnak a sportvetélkedők különböző fordulói, és remélhetőleg 29-én már eredményt hirdetnek. Szerdán hirdettek eredményt a Toldi-verseny számaiban, amelyeken mindenki gazdagodott valamilyen nyereménnyel.

A délután során ugyanazok a sportprogramok folytatódtak azzal egybekötve, hogy már készültek a gyermekek az esti ÁGOTA-bálra. A különleges rendezvény lényege, hogy a gyakran hátrányos szocializációval a táborba érkező gyermekek és fiatalok klasszikus táncokat, illetve táncetikettet tanulhatnak és az alapvető viselkedési normák, szabályok részleteivel foglalkoznak.

A fiatalokat Kiss Mihály, az egyik önkéntes, aki professzionális szinten foglalkozik táncoktatással, készíti fel, beszélget velük a legalapvetőbb viselkedésbeli kérdésekről. “Ez azért fontos mert egy kicsit a gyermekeknek egymás felé adható kulturált magatartás szabályait próbáljuk hangsúlyozni és az ÁGOTA-bálra mindegyik gyermek egyfajta úrhölggyé, úriemberré változhat át” – mesélt a készülődésről Kothencz János, az ÁGOTA-tábor vezetője.

A bálozók gondosan felkészültek mind a ruházatot, mind a táncokat illetően, tangó, foxtrott, csacsacsa, rumba, bécsi keringő is szerepelt a programban, az utóbbit az egész tábor együtt táncolta. “Döbbenetes életérzést adott a gyerekeknek a tudat, hogy erre is képesek, az ilyen élmények által egy alternatívát szeretnének neki mutatni a báli kultúrára, a tradicionális értékekre is felhívva a figyelmüket” – fogalmazott Kothencz János.

A szerdai nap egy kellemes zenés szórakozó esttel zárult, a hatodik napra a tábor már teljesen összeforrt, szeretetteljes és bensőséges légkör alakult ki. “Hihetetlenül mély beszélgetések valósulnak meg a gyermekek és a munkatársak között, előre mutató, segítő beszélgetések százai valósulnak meg a táborban, ami óriási dolog, hiszen sorsok fordulhatnak a belátásokon, felismeréseken, beismeréseken keresztül” – mondta el hírportálunknak Kothencz János. “Új célokat fogalmazhatnak meg, a tábor atmoszférája nagyon sokat hozzátett ebben a segítő beszélgetések ahhoz, hogy a fiatalok valami újra, előremutatóbbra, reményteljesebbre nyíljanak meg” – fűzte hozzá.

A táborban már folyik a készülődés a következő programra: a csütörtöki nap legjelentősebb eseménye a romaest lesz, ami az előítéletek leépítéséről, az elfogadásról és a gyermekek saját értékességének tudatosításáról szól majd.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor második napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor ötödik napjáról ITT olvashatja.

no images were found

Előző sztori

Vadbaleset: vezessenek körültekintően az utakon

Következő sztori

Négy műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották a tűzoltókat szerdán