Bográcsban úszkáltak a klebelsbergtelepi halak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof

Filézett, hagyományos és bajai is halászlé főtt a II. Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztiválon szombaton.

Második alkalommal rendezték meg a Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztivált. Szombaton az Összefogás Házában Varga Oszkár kezdeményezésére, a Klebelsbergtelepért Alapítvány szervezésében huszonhat csapat mérte össze főzőtudományát, huszonhat bográcsban rotyogtak a finom halételek, melyek melyek között volt filézett, hagyományos és – meglepően sok – bajai halászlé egyaránt. A versenyben az első helyezett Kotogány József, a második Paragi István, a harmadik pedig Tóth Imre lett a szakmai zsűri döntése alapján.

“Az én szememben viszont mindenki győztes” – ezt Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő mondta portálunknak, aki képviselői alapjából a rendezvény költségeinek döntő részét biztosította. “Örülök neki, hogy a klebelsbergtelepi halfesztivál egyre nagyobb népszerűségnek és közönségnek örvend, sok százan látogattak ki idén, és a résztvevő csapatok száma is emelkedett. Nagyon sokan érkeztek Gyálarétről, Kecskéstelepről és Alsóvárosról is. Ez a mi kis eseményünk újabb szép szín a közösségi rendezvények palettáján” – fogalmazott a városatya. Nógrádi Tibor azt is elárulta, a rengeteg ízletes ételköltemény közül az a tepsiben sült, pörccel megszórt túrós csusza varázsolta el leginkább, melynek tetejére sajtot olvasztottak, és mindezt sok belsőséggel készített, hagyományos pontyhallével locsolták meg.

2016-ban egyébként hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztivált. A Klebelsbergtelepért Alapítvány, illetve Varga Oszkár szervezésében akkor is az Összefogás Házába várták az érdeklődőket, a tavalyi megmérettetésen 21 szakács készített el ízletesebbnél ízletesebb étkeket.

no images were found

Előző sztori

Sicontact: a roamingdíj eltörlésével csökkennek a mobilbiztonsági kockázatok

Következő sztori

Illegális bevándorlás – Bakondi: a határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt