Bulvár

Bíróság előtt a mobilt rabló fiatalok

Bíróság előtt a mobilt rabló fiatalok

2017. július 6., csütörtök
Bíróság előtt a mobilt rabló fiatalok
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két makói fiatal férfit, akik június 13-án, Makón, elkérték a sértett mobiltelefonját, majd miután az egyik vádlott fejbe ütötte a sértettet, a mobilt elvitték.

A vádirat szerint az elkövetők június 13-án, a hajnali órákban, az egyik makói vendéglátóegység előtt beszélgetni kezdtek a sértettel és az egyik vádlott elkérte tőle a 20.000 forint értékű, törött előlapú mobiltelefonját, hogy megnézze. A vádlott a mobilt eleve azzal a szándékkal kérte el, hogy azt nem adja vissza, előzetesen pedig megbeszélte a másik vádlottal, ha szükséges, akkor üsse meg a sértettet. A sértett önként odaadta a mobilt, majd egy idő után visszakérte azt. A vádlottak a kérésnek nem tettek eleget, elindultak a helyszínről, a sértett követte őket, miközben továbbra is kérte vissza a telefont. Az egyik vádlott ekkor jobb ököllel megütötte a sértett fejét, miközben a mobiltelefon az azt elkérő másik vádlottnál maradt. A sértett az ütéstől a földre került, sérülést nem szenvedett. A vádlottak elhagyták a helyszínt, a mobiltelefont később a rendőrség lefoglalta és visszaadta a sértettnek. A Makói Járási Ügyészség társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja az elkövetőket, bűnösségük kérdésében a mai napon fog a Makói Járásbíróság dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.