Közélet

Bakondi: a huszonnegyedik órában vagyunk

Bakondi: a huszonnegyedik órában vagyunk

2017. július 13., csütörtök
Bakondi: a huszonnegyedik órában vagyunk

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy a nemzetállamok nyomására az Európai Unió is változtasson bevándorláspolitikáján és megállítsa az illegális migránsok korlátlan beáramlását.

Bakondi György

a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta: az európai diplomáciai erőfeszítések célja, hogy megállapodjanak az afrikai országokkal - részben a kibocsátó országokkal, részben a trantzitországokkal. A kulcsszereplő Líbiában azonban nincs olyan stabil kormány, amely - ha megegyezésre jutnak -, be is tudná tartatni a megállapodást. Hozzátette: ha szükséges, európai erőkkel kell közreműködni a líbiai határőrizetben, megállítva az Európába irányuló tömeges illegális migrációt. Európa biztonságáról, az illegális migráció megállításáról mindenképpen a nemzetállamoknak kell döntést hozniuk és cselekedniük, a lakosságuk védelmében - jelentette ki. Bakondi György az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy a nyugat-balkáni országok szokásos éves trieszti csúcstalálkozóján látható volt: megkezdődött egyfajta szemléletváltás Németország, Franciaország és Olaszország bevándorláspolitikájában. Jelezte: ha a nemzetállamok bevándorláspolitikája megváltozik, az meg fog jelenni az Európai Unió politikájában is, és reményei szerint az EU meghozza "azokat a döntéseket, amelyek az európai kontinens, az európai integráció, az európai nemzetállamok védelmében szükségesek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.