Sport

Ötödikek női pólósaink, Bernek Péter döntőzik - A vizes VB tizenötödik napjának programja (FRISSÜL)

Ötödikek női pólósaink, Bernek Péter döntőzik - A vizes VB tizenötödik napjának programja (FRISSÜL)

2017. július 28., péntek
Ötödikek női pólósaink, Bernek Péter döntőzik - A vizes VB tizenötödik napjának programja (FRISSÜL)
Vizes vb 2017 - Úszás

A magyar női vízilabda-válogatott legyőzte Olaszországot, így ötödik helyen zárta a világbajnokságot. Bernek Péter döntőt úszik 200 méter háton. Takács Krisztián 50 méter gyorson elődöntőzhet, Kapás Boglárka 800 méter gyorson jutott fináléba. Milák Kristóf junior világcsúcsot úszott 100 pillén. A férfi pólósok a Margitszigeten játszanak holnap a horvátokkal a vb-aranyért.

18.58: Milák megdöntötte Cseh országos csúcsát is, mindketten döntősök 100 méter pillangón

A 17 éves Milák Kristóf újabb junior világcsúccsal, egyben országos rekorddal a harmadik, Cseh László pedig a hatodik idővel jutott döntőbe 100 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A két magyar közül elsőként a szám olimpiai ezüstérmese, a legutóbbi két világbajnokságon, Barcelonában, majd Kazanyban is második Cseh állt rajtkőre, többek között az ötkarikás címvédő szingapúri Joseph Schooling, illetve a dél-afrikai, 200-on győztes Chad Le Clos társaságában. A magyar versenyző nagyon rosszul rajtolt - mindenkinél több mint egy tizeddel lassabb volt -, így csak nyolcadiknak fordult, azonban végül egy elképesztő hajrával, 51.16-os idővel másodiknak jött be. Ez mindössze két századdal rosszabb (51.14), mint amivel Rióban Le Clos-val és Michael Phelpsszel hármas holtversenyben ezüstöt nyert. Ezt követően Milák érkezett, aki délelőtt 51.23-as új egyéni rekorddal, egyben junior világcsúccsal tette le a névjegyét: veterán honfitársához hasonlóan ő sem kezdett túl jól, de aztán óriási tempót diktálva harmadiknak fordult, majd az amerikai Caeleb Remel Dresselre tapadva elképesztő, 50.77-es idővel csapott a célba. Ezzel megdöntötte Cseh László országos csúcsát, a tavalyi londoni Európa-bajnokságon felállított 50.86-os időt. "Örülök, hogy jobban ment, mint délelőtt, viszont megdöntötték az országos csúcsomat, úgyhogy fel van adva a lecke rendesen. Kristóf fantasztikusan úszott. - mondta Cseh, majd hozzátette, Milák a kezdésben erősebb nála. - Most nem a fiatalok próbálnak felzárkózni, hanem én rájuk, de mindenképpen jó, hogy ilyen erős pillangóúszók vannak itthon." "Nem jutott még el igazán az agyamig, én csak úsztam egyet" - mondta a szenzációs időt követően Milák, aki elárulta: bár most elfáradt, érez még tartalékokat az úszásában. "Mindenki megfogható valamikor, de nem ígérek semmit." - tette hozzá a szombati döntőre utalva. Az elődöntő legjobb idejét Caeleb Remel Dressel érte el 50.07-tel.

18.30: Takács Krisztián 15. lett 50 méter gyorson

Takács Krisztián a 15. helyen zárt, így nem jutott döntőbe 50 méter gyorson pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szám 31 éves országos csúcstartója (21.42) éppen csak "becsúszott" a legjobb 16 közé délelőtt. A vb legnépesebb, 125 versenyzőt felvonultató mezőnyének elődöntőjében ugyan sikerült javítania 22.18-as első idején, de a 22.05 másodperces délutáni eredmény nem ért finálét. "Veszítenivalóm nem volt, bónusz volt számomra ez az úszás, hogy a délutáni hangulatot is átélhettem" - mondta Takács, aki hozzátetette: délelőtthöz képest egy helyet lépett előre, az európaiak közül pedig a nyolcadik időt úszta. "Az éves teljesítmény alapján reális ez a helyezés." - jelentette ki.

18.15: Hosszú döntős 200 méter háton, Burián tizedik

Hosszú Katinka a hetedik idővel döntős, Burián Kata pedig a tizedik helyen zárt 200 méter háton pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Az elődöntőnek a szám 28 éves olimpiai ezüstérmese a második legjobb idővel vágott neki, míg a 22 éves Burián tizenegyedikként került be a legjobb 16-ba. A háromszoros olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok Hosszú az első futamban kapott helyet. A hazai közönségkedvenc - aki szokás szerint hangorkán közepette lépett be a medencetérbe - erősen kezdett, azonban ellenfelei tartották vele a lépést, s a magyar úszó az utolsó fordulót követően negyedik volt. A hajrá után szoros célba érkezést láthatott a közönség, Hosszú negyediknek 2:07.51-gyel érintette a falat. Ez az idő több mint két tizeddel gyengébb, mint amit a délelőtti előfutamban úszott. "Nem így terveztem, de azért nagy kő esett le a szívemről - kezdte értékelését Hosszú. - Két tizeddel lassabb voltam, mint délelőtt, ami úszásban nem sok, de azt hittem, jobb időre leszek képes. A negyedik-ötödik hely a középdöntőben mindig rizikós, örülök, hogy végül azért csak összejött. Érdekes lesz majd a surranópályán úszni. Maradt még bennem holnapra" - tette hozzá. Őt Burián követte, a 22 éves versenyző a második elődöntőben 2:08.65 perces idejével bő három tizeddel maradt el egyéni legjobbjától, így a futamban ötödik, összesítésben tizedik lett. "Nem volt rossz úszás, csak amiatt vagyok csalódott, mert ez az idő a riói olimpián és a kazanyi világbajnokságon is elég lett volna a döntőre" - mondta Burián.

17.58: Bernek Péter országos csúccsal hatodik 200 méter háton

Bernek Péter 1:55.58 perces országos csúccsal a hatodik helyen végzett 200 méter háton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka először a csütörtöki elődöntőben javította 1:55.79-re saját, 2012-es országos csúcsát, s pénteken az új időt faragta tovább. Bernek az 1-es pályán vágott neki a négy hossznak, egészen az utolsó fordulóig csak a hetedik helyen tempózott, de az utolsó 50 méteren nagy hajrába kezdett, úgy tűnt, akár előrébb is végezhet, végül hatodiknak nyúlt be.

Eredmények: 200 m hát, világbajnok:

Jevgenyij Rilov (Oroszország) 1:53.61 perc 2. Ryan Murphy (Egyesült Államok) 1:54.21 3. Jacob Pebley (Egyesült Államok) 1:55.06 ...6 BERNEK PÉTER 1:55.58

17.08: A nőknél német, a férfiaknál brit versenyző áll az élen óriás-toronyugrásban

A nőknél egy sorozat után a német Anna Bader, a férfiaknál két ugrást követően a brit Gary Hunt áll az élen óriás-toronyugrásban a magyarországi vizes világbajnokságon. A budapesti Batthyány térnél kialakított versenyhelyszínen pénteken 10 nő és 22 férfi kezdte meg a küzdelmeket. A nőknél Badert (67,60 pont) az ausztrál Rhiannan Iffland, a mexikói Adriana Jimenez és az amerikai Tara Tira követi holtversenyben (66,30), míg a férfiaknál Hunt (205,40 pont) mögött a cseh Michal Navratil (191,25) a második, a kolumbiai Miguel Garcia (190,20) pedig a harmadik - a vb hivatalos eredményközlője szerint. A nők versenye szombaton zárul három sorozattal, a férfiaké pedig vasárnap kettővel.

16.33: Az oroszoké a bronzérem a női vízilabdázóknál

Oroszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a női vízilabdatornán a magyarországi vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón két góllal verte Kanada legjobbjait.

Oroszország-Kanada 11-9 (3-3, 4-2, 2-2, 2-2)

A magyar csapatot a négy közé jutástól elütő észak-amerikaiak jól kezdtek, vezettek 2-0-ra, de az oroszok már az első negyed közepén utolérték őket. A folytatásban a tavalyi riói olimpián - a magyarokat büntetőpárbajban legyőzve - bronzérmes oroszok átvették a vezetést, s elhúztak 6-4-re, a nagyszünetben pedig 7-5 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés második felében az orosz válogatott még inkább rákapcsolt, négygólos előnyre tett szert (9-5), s bár Kanada csapata még visszazárkózott, s a negyedik negyedben 9-8 is volt az állás, igazából nem tudta veszélyeztetni ellenfele győzelmét. Sikerével Oroszországé a bronzérem, Kanada negyedik lett. A világbajnoki aranyért a címvédő Egyesült Államok, valamint Spanyolország legjobbjai csatáznak a Hajós Uszodában 20.30 órától.

14.40: Legyőzte Olaszországot, így ötödik helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az olasz együttest.

Magyarország-Olaszország 10-8 (3-2, 3-2, 2-2, 2-2)

Góldobók:

Keszthelyi 3, Szilágyi 2, Bujka, Antal, Gurisatti, Csabai, Czigány 1-1, illetve Garibotti, Bianconi 4-4 A délutáni helyosztónak egyforma eséllyel indulhatott neki mindkét gárda, mivel az utóbbi években rendre kiélezett csatát vívtak egymással a felek, hol az egyik, hol a másik csapat győzött. Ráadásul küzdelmeik többnyire világversenyes érmekért zajlottak, ezért a pénteki mérkőzésükön az is kérdés volt: melyik válogatott tette túl magát a csalódáson, hogy most nem dobogóért, hanem csak az ötödik helyért szállnak vízbe egymás ellen. A magyarok tavaly Európa-bajnokok lettek, a riói olimpián pedig negyedikek, az olaszoknak 2016-ban Eb-bronz és olimpiai ezüst jutott, a budapesti előtti utolsó vb-n, 2015-ben Kazanyban pedig utóbbiak harmadikként, előbbiek viszont csupán kilencedikként végeztek. Ugyanakkor az egymással csúcseseményen vívott pólós ütközetek közül az eddigi utolsónak az emléke a mostani vb-házigazda számára maradt meg kellemesnek: a múlt évi, belgrádi kontinensviadal elődöntőjében 10-5-ös magyar diadal született. Péntek a margitszigeti Hajós uszoda nagymedencéjében a magyarok kezdtek jobban: Csabai Dóra tökéletes passzából a balkezes center, Bujka Barbara továbbította a labdát a kapuba. Ám nem késett sokat az olasz egyenlítés sem (1-1). A vb-újonc Szilágyi Dorottya lövésére nem volt ellenszere az itáliaiak kapusának, s hasonlóképpen hatékony kísérlettel célzott Antal Dóra is. Viszont a vb-n már 18-adszor eredményes Roberta Bianconi is hibátlanul lőtt. A második negyed Keszthelyi Rita megúszásával kezdődött, a csapatkapitány magabiztosan csúsztatott a bal alsó sarokba (4-2). Emberelőnyből szépítettek az olaszok, de Keszthelyi bombája is célba ért (5-3). A duplázó Arianna Garibotti hozta megint közelebb a riválist, de kevéssel később már a másik vb-újoncot, Gurisatti Grétát ünnepelhette hatásos alakításáért a hatezres szurkolósereg (6-4). A harmadik játékrészt Szilágyi háríthatatlan lövése vezette be, s maradt is a háromgólos előny, miután Gangl Edina roppant magabiztosan védett. A triplánál tartó Bianconi büntetőjét azonban ő sem tudta hárítani (7-5). Ekkor 8-4 volt a kiállítások aránya "oda", vagyis a rivális kétszer annyi alkalommal játszhatott emberelőnyben. Fórból született meg az olaszok hatodik találata is másik triplázójuk, Garibotti révén. Ám harmadszor volt eredményes Keszthelyi is, aki a ritka magyar előnyök egyikét váltotta gólra (8-6). A befejező negyedben nőtt a különbség: Csabai Dóra fór végén szépen helyezte a labdát a bal felső sarokba (9-6). Garibotti negyedszer is betalált, de még mutatósabb pattintott lövéssel alakította 10-7-re az állást Czigány Dóra. Bianconi ötméteresből zárkóztatta csapatát, még följebb azonban nem vezetett az olaszok útja, akik a továbbra sem ritkuló emberfölényes helyzeteikkel se tudtak már mit kezdeni. Nyert 10-8-ra a nagyon jól, s nagy szívvel játszó magyar válogatott, melyben utoljára szerepelt a világbajnok Takács Orsolya. "Picivel jobb a szám íze, mint pár nappal ezelőtt, ugyanakkor a Kanada elleni negyeddöntőt nehéz elfelejteni. Ez a két meccs megmutatta, hogy milyen tartalék, lehetőség és tartás van a lányokban" - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. Hozzátette, a történteket ezzel együtt sem a parton, sem a medencében nem volt könnyű feldolgozni. "Az elmúlt napokban úgy éreztem magam, mintha egy nagylyukú húsdarálóban daráltak volna le. De büszke vagyok a lányokra, hogy végül is megcsinálták." Mint mondta, összességében azért számára csalódás az ötödik hely. "Bebizonyítottuk, hogy ezzel a játékkal mindenkit meg tudunk verni. Talán az amerikaiakat nem, de így még őket is meg tudtuk volna szorítani. Ugyanakkor ez a csapat ezek szerint még nem érett meg arra, hogy világeseményen hat-hét meccsen veretlen tudjon maradni. De az az igazság, hogy az amerikaiakat leszámítva egyik együttes sem képes rá" - vélekedett. "Végig a mi kezünkben volt az irányítás, végrehajtottuk a megbeszélt taktikai elemeket" - összegzett Antal Dóra az MTI kérdésére. Hozzátette, centerben nem nagyon kaptak kiállítást, és voltak "érdekes ítéletek", de ezek ellenére is felül tudtak kerekedni ellenfelükön. A tornát értékelve azt mondta, a teljesítményük "egy vesztett mérkőzéssel, amit mi vesztettünk el, az ötödik helyre volt elég". A csapatkapitány Keszthelyi Rita leszögezte, az egyetlen botlás után a maximumot kihozták a vb-ből. Úgy vélte, a kanadaiak elleni negyeddöntőben neki kellett volna többet tennie azért, hogy jobban játsszon, nem pedig a többiekre figyelni. Kitért rá, kritikus helyzetekben nem a felelősség elhárítása miatt adta tovább a labdát, hanem mert egy-egy társát szerette volna helyzetbe hozni. "Nekem ebben kell fejlődnöm" - szögezte le. Gangl Edina úgy fogalmazott, "kisdöntőnek" fogta fel a pénteki találkozót, s örül, hogy sikerrel hagyták el a medencét. "Egy nagyon erős olasz együttest sikerült legyőzni, és előzőleg egy nagyon jó görög csapatot. Ezek a válogatottak akár az esti mérkőzéseket is játszhatták volna, kicsin múlt mindegyiknek, hogy fent vagy lent játszanak."

13.10: A görögök a hetedikek a női vízilabdázóknál

A görög válogatott zárt hetedikként a budapesti vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután a péntek déli helyosztón 8-6-ra legyőzte az ausztrál együttest. A csoportkörben is találkozott a két együttes, akkor 11-8-ra nyertek a görögök.

Görögország-Ausztrália 8-6 (1-0, 4-1, 3-3, 0-2)

Vizes vb 2017 - Vízilabda

Märcz Tamás: világbajnokok akarunk lenni!

Meg akarja nyerni a hazai vb-t a magyar férfi vízilabda-válogatott, amelynek erre Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint minden esélye megvan. A szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón a csapat nevében jelentette ki azt is, hogy örülnek a hivatalos döntésnek, amely szerint a világbajnoki döntőt nem viszik át a Duna Arénába, hanem az eredeti tervnek megfelelően a Margitszigeten, a Hajós uszodában játsszák szombat 20.30 órától. Az ellenfél a papírforma alapján várt szerb válogatott helyett Horvátország lesz, amely az olaszok után a délszláv pólós csatában is diadalmaskodott. A csütörtök esti 12-11-es sikerükről szólva Märcz Tamás azt mondta: ismét igazolódott, hogy bombaerős a horvát csapat, amelynek nagyon kevés gyenge pontja van. "De a magyar válogatottnak is nagyon kevés a gyenge pontja!" - tette hozzá bizakodva, majd azzal folytatta, hogy reményei szerint meglelik és hatásosan ki is fogják tudni használni a rivális hiányosságait. "Mint minden meccsünkön, itt is az a cél, hogy nyerjünk, s világbajnokok legyünk idehaza! Lehet, hogy csak az utolsó másodpercben születik meg a győzelmünk, de hogy a végső sikerért mindent megteszünk, az egészen biztos!" - mondta, kiemelve, hogy valamennyiük életében óriási dolog a vb-döntő. A médiaeseményen jelenlevő pólósok közül Decker Ádám azt fejtegette, hogy neki védőként teljesen mindegy, ki az ellenfél, de a szerbeknek annyiból jobban örült volna, hogy jócskán van velük szemben törlesztenivalója a magyar válogatottnak. "Most a horvát csapat jön, de állok elébe, világbajnok akarok lenni!" - mondta. A görögök felett aratott csütörtök esti 7-5-ös elődöntős győzelemből többek között egy fantasztikus csavargóllal is részt vállaló Hosnyánszky Norbert arról beszélt, hogy ő már a négy közé kerülésnek is örült, a döntőbe jutás persze még boldogabbá tette, s most már szeretné, ha a jó sorozat az aranyéremért zajló mérkőzésen sem szakadna meg. "Talán a horvátok ellen pszichésen könnyebb lesz, mint hogyha a szerbekkel csatáznánk, de egy vb-döntő mindig nehéz" - szögezte le az olimpiai és világbajnok pólós. A görögök ellen szintén kétgólos, balkezes Vámos Márton előrebocsátotta, hogy ő is személy szerint jobban örült volna a fináléban a szerbeknek a "régi adósság" miatt. "A reváns lehetősége ezúttal elúszott, de sebaj, jöjjenek a horvátok, akkor most őket kell megvernünk a döntőben!'" - fogalmazott. A center Hárai Balázs azt hangsúlyozta, hogy neki mindegy volt, kit kapnak ellenfélnek a döntőben. "Nincs jelentősége, hogy horvát vagy szerb jön szombaton, előbbi ugyanolyan erős, sőt erősebb, hiszen megverte a szerb válogatottat..." - mondta.

Nagy Viktor; MÄRCZ Tamás

11.55: Kapás döntős, Késely 9. lett 800 méter gyorson

Kapás Boglárka a hatodik idővel jutott a döntőbe, Késely Ajna pedig a kilencedik lett 800 méter gyorson pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Mindkét magyar a harmadik előfutamban állt rajtkőre. Az olimpiai bronzérmes Kapás sokáig csak a középmezőnyben "úszkált", 300 méterrel a vége előtt azonban ritmust váltott és felzárkózott a harmadik helyre, s végül 8:28.93-as idővel csapott célba. "Jó volt, a második felét úsztam meg, ez volt a terv" - mondta röviden Kapás, aki úgy fogalmazott, hogy az első 400-on nem csinált semmit. Késely végig a negyedik és a hatodik hely között tartotta magát, a mindössze 15 éves magyar tehetség 8:32:01-es időt ért el, ez kevesebb mint egy másodperccel marad el egyéni legjobbjától (8:31.05). "Ebben a délelőttiben most minden benne volt, mindent beleadtam. Titkon vágytam rá, hogy bejutok a fináléba, de így is mosolyogva térhetek haza, nagyon örülök a három döntőnek" - nyilatkozta Késely, aki hozzátette, várhatóan egy napot pihenhet az ifjúsági világbajnokság előtt.

Késely Ajna

11.35: Tizedikként zárt a férfi 4x200 méteres gyorsváltó

Nem jutott döntőbe a Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, Kozma Dominik összeállítású 4x200 méteres férfi gyorsváltó pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A négyes 7:11.10 perces eredménnyel futamában az ötödik, összesítésben pedig a tizedik lett. "Tizedikek lettünk, közel volt a döntő. Megpróbáltam bekezdeni de ez visszaütött, jobbat szerettem volna úszni" - mondta Grátz. "Mindenki kiúszta magát, senkiben sem maradt, legközelebb majd összejön" - tette hozzá Telegdy. "A döntős idő is bennünk volt, a jövőben megmutatjuk, hogy lesz még jobb ez a váltó" - folytatta Németh, majd hozzátette, reggel még soha nem úszott ilyen jó időt. "Úgy voltam vele, ha már itt vagyunk, akkor ússzuk végig. A végén már azt éreztem, hogy daruval kell majd kiemelni a vízből" - fogalmazott Kozma. Kitért rá, Grátz először úszott a világbajnokságon, márpedig az első úszás mindig nehezebb. "A közönségtől, ami nekünk most már pozitívum, az lehet, hogy őt visszaordította a call roomba."

10.58: Hosszú és Burián is elődöntős 200 méter háton

Hosszú Katinka a második, Burián Kata pedig a 11. idővel jutott elődöntőbe 200 méter háton pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Mindkét magyar az utolsó, azaz a negyedik előfutamban kapott helyet. Hosszú, a szám olimpiai ezüstérmese az első méterek után az élre állt és egy pillanatig sem volt kérdéses győzelme, a végén még ki is engedhetett, s 2:07.30-as idővel csapott célba. Burián nagyot harcolt a középmezőnyben, 2:09.86-os idejével az ötödik helyen ért be. "Bekerültem a elődöntőbe, ez a lényeg" - összegzett röviden a hatszoros világbajnok Hosszú. "Nagyon jól sikerült, nem akartam ilyen jó időt úszni délelőtt. Így is maradt még bennem, délután pedig szeretnék egyéni csúcsot úszni" - mondta Burián.

10.43: Milák junior világcsúccsal az ötödik, Cseh a tizedik idővel elődöntős 100 méter pillangón

Milák Kristóf junior világcsúccsal az ötödik, Cseh László pedig a tizedik idővel jutott elődöntőbe 100 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A két magyar közül előbb a szám olimpiai ezüstérmese, a legutóbbi két világbajnokságon, Barcelonában, majd Kazanyban is második Cseh állt rajtkőre. A 200-on a Duna Arénában második 31 éves klasszis rendkívül szoros csatában végül 51.55 másodperces idővel a negyedik lett. Őt Milák Kristóf követte - aki a netanyai junior Európa-bajnokságon korosztályos világcsúccsal nyert 200-on -, a 17 éves magyar a dél-afrikai Chad Le Clos mellett óriásit ment és junior világcsúcsot jelentő 51.23-as eredménnyel a futamban a második, összetettben az ötödik helyet szerezte meg.

Vizes vb 2017 - Úszás

10.23: a Margitszigeten lesz a férfi vízilabdatorna döntője

Az eredetileg kijelölt helyszínen, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik a magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának szombati döntőjét, a Magyarország-Horvátország mérkőzést. A vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) pénteki tájékoztatása szerint a megbeszélések során a hivatalos időmérést végző cég, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este nyolc órai befejezését követően lehetetlen másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani az infrastruktúrának, amit másnap is használnak, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket. A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentenének a gyors munkálatok, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül bonyolult rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe. Mindezek alapján a vb szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a magyar-horvát finálét az eredeti terveknek megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól.

10.21: Molnár Flóra 19. lett 50 méter pillangón

Molnár Flóra a 19. helyen végzett, így nem jutott elődöntőbe 50 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 19 éves nagykanizsai versenyező - aki ősztől az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait - 26.51 másodperccel futamában a hetedik lett, 26.15-ös országos csúcsától elmaradva. "Nem volt jó úszás, nem éreztem a vizet egyáltalán. Talán sprintszámhoz kicsit reggel van. Pedig nagyon vártam, hogy végre hazai közönség előtt úszhassak, eszméletlen érzés volt" - nyilatkozta Molnár Flóra.

9.54: Takács "becsúszott" az elődöntőbe, Lobanovszkij 18. lett 50 méter gyorson

Takács Krisztián az utolsó továbbjutó idővel került az elődöntőbe, míg Lobanovszkij Maxim egyéni csúcsa a 18. helyre volt jó 50 méter gyorson pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A két magyar a vb legnépesebb számában - 125 nevező - ugyanabban az előfutamban kapott helyet, Takács 22.18 másodperces idejével ötödikként csapott célba, míg Lobanovszkij 22.23-mal hét századot faragott pályafutása eddigi legjobb eredményéből. "El sem hiszem, hogy ezzel az idővel éppen be tudtam kerülni. Az utolsó pillanatig úgy gondoltam, hogy ki fogok csúszni a tizenhatból. A közönség buzdítása volt az az aprócska plusz, ami besegített a középdöntőbe, délután pedig ennél jobb időt is fogok tudni úszni" - nyilatkozta Takács.

Takács Krisztián

A pénteki nap programja

Úszás, délelőtti program 9.30-tól, zárójelben a magyar induló

Férfi 50 méter gyors, előfutamok (Lobanovszkij Maxim, Takács Krisztián) Női 50 méter pillangó, előfutamok (Molnár Flóra) Férfi 100 méter pillangó (Cseh László, Milák Kristóf) Női 200 méter hát, előfutamok (Burián Kata, Hosszú Katinka) Férfi 4x200 méter gyorsváltó, előfutamok (Magyarország) Női 800 méter gyors, előfutamok (Kapás Boglárka, Késely Ajna)

Úszás, délutáni program, 17.30-tól

Női 100 méter gyors, döntő Férfi 200 méter hát, döntő (Bernek Péter) Női 200 méter hát, elődöntő Férfi 50 méter gyors, elődöntő Női 200 méter mell, döntő Férfi 100 méter pillangó, elődöntő Női 50 méter pillangó, elődöntő Férfi 200 méter mell, döntő Férfi 4x200 méter gyorsváltó, döntő

Óriás toronyugrás

12.00:

óriás toronyugrás 27 méter, férfiak, elődöntő

12.00:

óriás toronyugrás, 20 méter, nők, elődöntő

Női vízilabda

12.00:

Ausztrália-Görögország, a 7. helyért

13.30:

Olaszország-Magyarország, az 5. helyért

15.00:

Oroszország-Kanada, a 3. helyért

20.30:

Egyesült Államok-Spanyolország, döntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.