Közélet

Az egész országra másodfokú figyelmeztetés van érvényben vihar miatt

Az egész országra másodfokú figyelmeztetés van érvényben vihar miatt

2017. július 24., hétfő
Az egész országra másodfokú figyelmeztetés van érvényben vihar miatt
eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést hétfőn a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok, vagy akár zivatarrendszerek. A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb - emelték ki. Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben várhatók zivatarok - írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: hétfő éjjel a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében viharossá fokozódó szél. Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani. Ezzel együtt hétfőn még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A hőség miatt Békés és Csongrád megyében továbbra is másodfokú Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmezetés van érvényben. Az előrejelzés szerint hétfőn a csúcshőmérséklet általában 30-35 fok között várható, de északnyugaton ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.