Közélet

Az alacsonyabb értékű ingatlanoktól vált meg az állam a megyében

Az alacsonyabb értékű ingatlanoktól vált meg az állam a megyében

2017. július 10., hétfő
Az alacsonyabb értékű ingatlanoktól vált meg az állam a megyében
dav

Nem a Csongrád megyei ingatlanok elárverezéséből gazdagodott meg az állam. Az utóbbi három év sikeres eladásaiból befolyt bevétel egy ezreléknél is kisebb része esik térségünkre.

Az

Index.hu

kikérte, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) pedig ingyen kiadta a 2014 eleje óta értékesített állami ingatlanok listáját. A több mint 550 ezer ingatlannal rendelkező MNV mintegy 21,5 milliárd forint bevételre tett szert ingatlaneladásokból, ebből 5 milliárd esik Budapesten kívülre. Az országos hírportál térképen is bemutatta mindezt, mi pedig megnéztük, hogy mi a helyzet Szegeden és a megyében. 21,5 milliárd forintból 18,5 millió forint esett a megyére, s ez is nagyobb részt Szegednek köszönhető, ahol 6 ingatlan összeladásából származó bevételből, 11,5 millió forintból akár egy panellakást is tudnánk venni. A vizsgált tételek mindegyikét elektronikus árverés keretében adták el, amely mindenki számára nyilvános. A megyeszékhelyen kívül még 10 településen vált meg az állam ingatlantól, jellemzően 100-300 ezer forint közötti összegért keltek el földterületek, csupán négy ingatlanért – ebből három Makón található - fizettek ennél többet. Szegeden kelendőek voltak a garázsok, több lakótelepen található járműtároló is kétmillió forint körüli összegért cserélt gazdát. A milliárdos fővárosi eladások mellett eltörpül a megyei rekorder: 3,9 millió forintért vittek el egy kiskundorozsmai házat udvarral. Ezzel szemben érdekesség, hogy a másik megyei jogú városban, Hódmezővásárhelyen egyetlen ingatlant sem árvereztek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.