Átadták Szegeden az új Mobil Bűnmegelőzési Centrumot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mobil_bunmegelozesi_centrum003kf

„Bűnmegelőzni irodából nem lehet.” Szegedre került az egyik Mobil Bűnmegelőzési Centrum. A mikrobusz prevenciós céllal járja majd a megye településeit, először az SZIN-en mutatkozik be.

A lakosság minél szélesebb körű prevenciós elérése érdekében az országban három bűnmegelőzési központot jelöltek ki. Miskolc és Székesfehérvár mellett Szeged gazdagodhatott még a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A Nemzeti Bűnmegelőzési Titkárság főosztály vezetője Gratzer-Sövényházy Edit ezredes elmondta, nem üres kézzel érkezett, hanem egy vadonatúj kisbusszal, amelynek az a célja, hogy a rendőrség minél közelebb kerülhessen a lakossághoz. A kialakítása kívülről és belülről is figyelemfelkeltő. A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiának egyik alapvetése, hogy ne statikus, hanem mobil centrumok jöjjenek létre, ez az eszköz jó lehetőséget ad, hogy a már futó programokba az egész évben zajló rendezvényeken keresztül betudják vonni a lakosságot. Kiemelte, hogy a szakemberek a polgároknak a vagyonbiztonsági és bűnmegelőzési tanácsok mellett segítségükre vannak kerékpárjaik BikeSafe rendszerben való díjtalan regisztrációjában is. „A bűnt megelőzni irodából nem lehet, egy ilyen centrum átadása, az országban történő mozgása a rendőrség munkáját nagyban fogja segíteni, és nagy öröm számunkra, hogy Szegedre, az ország bűnmegelőzési fellegvárába kerülhetett” – tette hozzá az ezredes.

Rádi Norbert megyei bűnügyi főkapitány-helyettes mérföldkőnek tartja, hogy Szegedre került a Mobil Bűnmegelőzési Centrum. „Nemre és korra való tekintet nélkül tudunk prevenciós ajánlásokat adni az itt élő lakosságnak. Bízunk benne, hogy fejleszteni fogjuk a polgárok önvédelmi mechanizmusát és méltán tudjuk majd szolgálni a bűnmegelőzést, az áldozattá válás elkerülését”– mondta el a SZEGEDma.hu-nak. A centrum központja Szegeden lesz, de további öt megye is igényt tarthat rá. A nagyfokú érdeklődésre való tekintettel létrehoztak egy olyan online felületet, amelyen keresztül a megyék jelezhetik, mely időintervallumban szeretnék használni a kisbuszt. Szegeden először augusztusban a közelgő fesztiválon, a SZIN-en fogják kipróbálni a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot.

no images were found

Előző sztori

Átadták a Nagylaknál elfogott migránsokat a román hatóságoknak

Következő sztori

A szőreg csatára emlékeznek pénteken