Közélet

Átadták Szegeden az új Mobil Bűnmegelőzési Centrumot + FOTÓK

Átadták Szegeden az új Mobil Bűnmegelőzési Centrumot + FOTÓK

2017. július 31., hétfő
Átadták Szegeden az új Mobil Bűnmegelőzési Centrumot + FOTÓK
mobil_bunmegelozesi_centrum003kf

„Bűnmegelőzni irodából nem lehet.” Szegedre került az egyik Mobil Bűnmegelőzési Centrum. A mikrobusz prevenciós céllal járja majd a megye településeit, először az SZIN-en mutatkozik be.

A lakosság minél szélesebb körű prevenciós elérése érdekében az országban három bűnmegelőzési központot jelöltek ki. Miskolc és Székesfehérvár mellett Szeged gazdagodhatott még a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A Nemzeti Bűnmegelőzési Titkárság főosztály vezetője

Gratzer-Sövényházy Edit

ezredes elmondta, nem üres kézzel érkezett, hanem egy vadonatúj kisbusszal, amelynek az a célja, hogy a rendőrség minél közelebb kerülhessen a lakossághoz. A kialakítása kívülről és belülről is figyelemfelkeltő. A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiának egyik alapvetése, hogy ne statikus, hanem mobil centrumok jöjjenek létre, ez az eszköz jó lehetőséget ad, hogy a már futó programokba az egész évben zajló rendezvényeken keresztül betudják vonni a lakosságot. Kiemelte, hogy a szakemberek a polgároknak a vagyonbiztonsági és bűnmegelőzési tanácsok mellett segítségükre vannak kerékpárjaik BikeSafe rendszerben való díjtalan regisztrációjában is. „A bűnt megelőzni irodából nem lehet, egy ilyen centrum átadása, az országban történő mozgása a rendőrség munkáját nagyban fogja segíteni, és nagy öröm számunkra, hogy Szegedre, az ország bűnmegelőzési fellegvárába kerülhetett” – tette hozzá az ezredes.

Rádi Norbert

megyei bűnügyi főkapitány-helyettes mérföldkőnek tartja, hogy Szegedre került a Mobil Bűnmegelőzési Centrum. „Nemre és korra való tekintet nélkül tudunk prevenciós ajánlásokat adni az itt élő lakosságnak. Bízunk benne, hogy fejleszteni fogjuk a polgárok önvédelmi mechanizmusát és méltán tudjuk majd szolgálni a bűnmegelőzést, az áldozattá válás elkerülését”– mondta el a SZEGEDma.hu-nak. A centrum központja Szegeden lesz, de további öt megye is igényt tarthat rá. A nagyfokú érdeklődésre való tekintettel létrehoztak egy olyan online felületet, amelyen keresztül a megyék jelezhetik, mely időintervallumban szeretnék használni a kisbuszt. Szegeden először augusztusban a közelgő fesztiválon, a SZIN-en fogják kipróbálni a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.