/

Átadták a „Zsaru Sztori” rajzpályázat díjait Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rajzpalyazat_rendorseg3

A szakmai zsűri az egyik szegedi általános iskola tanévzáróján díjazta a „Zsaru Sztori” címmel kiírt rajzpályázat legjobb alkotásainak készítőit – olvasható a police.hu-n.

A pályázatra beérkező díjnyertes rajzok egy új típusú rendőrségi társasjáték vizuális elemei lesznek. A „Generációk biztonsága” – a Belügyminisztérium és Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott – projekt „Kék Tár” moduljának fontos része lesz a prevenciós kommunikációt is fejlesztő logikai játék.

A pályaművek a „Kék tér” oktatási mintaprojektben részt vevő szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaitól érkeztek, akik vállalták, hogy egy 36 darabból álló szimbólumgyűjteményt készítenek a megadott – rendőrségi munkához köthető – témakörökben. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri négyet választott ki. A díjazott fiatalok alkotásai is szerepelnek majd a „Zsaru Sztori” játék rajzai között.

A legjobb pályaművek készítői értékes díjakat vehettek át a pályázatot meghirdető Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától:

Vas Nikolett 7. osztályos tanuló – táblagép

Tóth Sára 5. osztályos tanuló – kerékpár-biztonsági felszerelés és családi strandbelépő

Loksai Lili Luca 8. osztályos tanuló – Lépésről lépésre a biztonságért társasjáték és Vadasparki családi belépőjegy

Bencző Ádám
7. osztályos tanuló – kerékpár-biztonsági felszerelés és bögre

A társasjáték már a tesztelési időszaknál tart, hogy a 2017/18-as tanévben a „Kék tér” prevenciós programhoz csatlakozó iskolák tanítói és kisdiákjai is használni tudják.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Nézőpont Intézet: egyértelmű fölényben a Fidesz-KDNP

Default thumbnail
Következő sztori

Novák: a nagycsaládosok jövőre is számíthatnak a kormányra

Legutóbbi hasonló cikkek