Közélet

Átadták a „Zsaru Sztori” rajzpályázat díjait Szegeden + FOTÓK

Átadták a „Zsaru Sztori” rajzpályázat díjait Szegeden + FOTÓK

2017. július 1., szombat
Átadták a „Zsaru Sztori” rajzpályázat díjait Szegeden + FOTÓK
rajzpalyazat_rendorseg3

A szakmai zsűri az egyik szegedi általános iskola tanévzáróján díjazta a „Zsaru Sztori” címmel kiírt rajzpályázat legjobb alkotásainak készítőit – olvasható a police.hu-n.

A pályázatra beérkező díjnyertes rajzok egy új típusú rendőrségi társasjáték vizuális elemei lesznek. A „Generációk biztonsága” - a Belügyminisztérium és Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott - projekt „Kék Tár” moduljának fontos része lesz a prevenciós kommunikációt is fejlesztő logikai játék. A pályaművek a „Kék tér” oktatási mintaprojektben részt vevő szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaitól érkeztek, akik vállalták, hogy egy 36 darabból álló szimbólumgyűjteményt készítenek a megadott - rendőrségi munkához köthető - témakörökben. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri négyet választott ki. A díjazott fiatalok alkotásai is szerepelnek majd a „Zsaru Sztori” játék rajzai között. A legjobb pályaművek készítői értékes díjakat vehettek át a pályázatot meghirdető Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától:

Vas Nikolett

7. osztályos tanuló - táblagép

Tóth Sára

5. osztályos tanuló – kerékpár-biztonsági felszerelés és családi strandbelépő

Loksai Lili Luca

8. osztályos tanuló – Lépésről lépésre a biztonságért társasjáték és Vadasparki családi belépőjegy

Bencző Ádám

7. osztályos tanuló – kerékpár-biztonsági felszerelés és bögre A társasjáték már a tesztelési időszaknál tart, hogy a 2017/18-as tanévben a „Kék tér” prevenciós programhoz csatlakozó iskolák tanítói és kisdiákjai is használni tudják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.