Angol kórus ad hangversenyt a Dómban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

angol_korus_dom

Szegeden ad koncertet a Hills Road Sixth Form kórusa és zenekara. Az angol formáció a Dómban lép fel csütörtökön.

Ingyenes koncertet ad a Hills Road Sixth Form kórusa és zenekara a szegedi Dómban július 6-án, csütörtökön 16 órától.

A Hills Road Sixth Form College egy virágzó központ a legkiemelkedőbb tanulmányokat végzők számára Cambridge városában. Az egyetem nemzetközileg is híres kiváló oktatásáról, amely kiemelkedően magas minőségű képzést nyújt tanulóinak, a szakmai képességek fejlesztésétől kezdve, a személyes és szociális készségek fejlesztésig.

Az iskola 2000 tanulója 30 tárgyból 3-at választhat, amelyet a legmagasabb oktatási színvonalon tanulhat, a művészetektől kezdve, a zenén át egészen az idegen nyelvekig. A tanulóknak továbbá lehetőségük nyílik tantárgyi keretek között extra programokat látogatni, amelyeken belül mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Az egyetem büszkélkedik egy mintegy 80 főből álló szimfonikus zenekarral, egy 100 fős egyetemi kórussal, valamint további kisebb együttesekkel, fúvós zenekarral, jazz és folklór csoporttal.

A kórus és zenekar tagjai rendszeresen koncerteznek, közülük számos előadó London híres zeneiskoláiban tanul. A diákok jelentős része tagja még valamilyen nagyszabású zenei társulatnak, mint például az angliai Nemzeti Fiatalok Kórusának vagy éppen a Brit Szimfonikus Akadémiának.

A Hills Road diákjai szerencsésnek vallhatják magukat, hogy Cambridge világhírű egyetemének diákjai lehetnek, és nagy örömükre szolgál, hogy lehetőségük nyílik Magyarországra látogatni, ahol a három koncertjük alatt felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, valamint gazdagíthatják a hallgató közönséget.

Karmesterek

Helen Higgins zenetanár, mintegy 30 éves zeneoktatási tapasztalattal rendelkezik. 13 éven keresztül volt művészeti igazgatója a Duxford Saturday Workshop-nak, amely egy összetartó közösségen alapuló zenei csoport felnőttek és gyermekek részére. Zenetanárként az elmúlt 12 évben a Helen a Hills Road Sixth Form College-ban tanított. Ő az egyetemi kórus valamint a szimfonikus zenekar vezetője.

Zongorázni Sydney Harrison professzor tanította (Guildhall, London), majd ezután a Bristoli Egyetemen kezdett zene szakon, ahol énekelni tanult Nell Moodynál, a Walesi Nemzeti Opera oktatójánál, továbbá tanult a Homerton College, University of Cambridge-ben, azért, hogy később zenepedagógusként dolgozhasson. Jelenleg három középiskolában tanít zenét és oktat a GCSE Music-ban.

Kate Murdoch Yorkshire-ben született. Ösztöndíjasként a Royal Northern College of Music-ban tanult. Miután kiváló eredménnyel vizsgázott énekből, matematikából és fizikából, zenét tanult a Selwyn College, Cambridge-ben. Zongora- és klarinét versenyek győztese, és díjat nyert a Williamson Prize for Musical Performance-on is. Miután befejezte a tanítóképzőt, állandó tagja lett a londoni The Latymer Iskolának. Négy év után visszatért Cambridgebe, hogy a Hills Road Sixth Form College-ban tanítson, ahol jelenleg zenei igazgatóként dolgozik.

Kórus műsora

Will Todd: Stay with me Lord
Elgar: Lux Aeterna
Lotti: Crucifixus
Vaughan Williams: The Turtle Dove

Zenekar műsora

Dvorak: Serenade Op for wind, cello and bass
Weber: Clarinet Concertino
Schubert: Symphony no. 5
Rutter: Suite for Strings
Bartok: Rumanian Folk Dances in C major

Kórus és zenekar közös produkciója

Lauridsen: Lux Aeterna
Haydn: The Heavens are Telling (from The Creation)
Handel: Hallelujah Chorus (from Messiah)

Előző sztori

Ajándék tárlatvezetések, nyári nyitva tartás a Móra-múzeumban

Default thumbnail
Következő sztori

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

Legutóbbi hasonló cikkek