Kultúra

A Rotary-diáktábor résztvevői az Emlékpontban

A Rotary-diáktábor résztvevői az Emlékpontban

2017. július 7., péntek
A Rotary-diáktábor résztvevői az Emlékpontban
rotary_emlekpont (8)

A nyolcadik alkalommal megrendezett Szentes-Csongrád Rotary Diáktábor résztvevői látogatták meg csütörtökön a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A Csongrád megyei tanulók erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai fiatalokkal töltenek el hat napot, amely során nemcsak Szentes környékét keresték fel, de megismerkedtek a megye kulturális értékeivel is.

A tábor napi programjának keretében a résztvevők – akik kiválasztásánál fontos szempont a tehetség és a rászorultság is – foglalkoznak számítógépes ismeretekkel és az angol nyelvvel, de jut idejük a strandolásra is – mondta el az Emlékpontba érkezett csoportot és a tábort vezető Nagypál Julianna tanárnő. Az idei tábor fontos pillanata volt, amikor a gyerekeket meglátogatta

Mészáros Zoltán

, a Rotary magyarországi kormányzója, valamint

Ian Riseley

, a szervezet ausztrál származású világelnöke is. A táborozók csütörtöki programja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kezdődött, majd a Feszty-körkép megtekintése után a szegedi Agórában tett látogatás következett, ahol az informatika történetébe nyertek bepillantást a határon túli és a Csongrád megyei gyerekek, míg a nap zárásaként Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmébe nyertek bepillantást. A csoportot az Emlékpont történésze,

Nagy Gyöngyi

kalauzolta a kiállításban, amely során kiderült, hogy sok a párhuzamosság a trianoni határokon belüli és a határon túli területek pártállami korszakának történelme között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.