A főbérlőjének a lakását is kipakolta a „szegedi kaméleon”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

chovanecz_kata006kf

Nemcsak pénzt csalt ki emberektől egy negyvenes éveiben járó szegedi férfi, legutóbb főbérlőjének lakását pakolta ki. A tulajdonos feljelentést tett, így egyre szaporodnak azok az ügyek, amelyekben a rendőrség nyomoz a „szegedi kaméleon” ellen.

Egy megnyerő fellépésű szegedi csalóról már többször írtunk, egy gyermekeit egyedül nevelő édesanyától több mint 2,5 milliót csalt ki, de nemcsak szegediek és nem is csak hölgyek estek áldozatául, egy ötvenes éveit taposó vállalkozót 4,5 millióval vágott át, egy másik férfinak pedig 10 milliója bánja, hogy hitt neki. Több feljelentés is van ellene, néhány áldozat ugyanis nem akart belenyugodni abba, hogy megkárosították őket. A hatóságok is ismerik, bíróság is elmarasztalta már, nem jogerősen 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélték tavaly, továbbá a két korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is elrendelték, legutóbb pedig azért kapott egy év felfüggesztetett, mert részegen elütött egy kerékpárost Szegeden.

Chovanecz Kata médiahadjáratot indított a férfi ellen, az édesanya csalók elleni közösséget is létrehozott, így talált rá egy vidéki nő azzal, hogy másfél szobás alsóvárosi lakásában lakik az illető, aki azonban el van maradva a bérleti díjjal. „A szomszédok telefonon értesítették a tulajdonost, azt kérdezve tőle, normális-e, hogy az albérlő épp a bútorokat pakolja ki a lakásából, így derült fény az újabb svindlire. Többszöri időpont-módosítás után hétvégén volt a lakás átadása, a férfi jogi képviselőjén keresztül történt birtokbavétel után derült ki, hogy csak a fürdőszobai bútorok maradtak a másfél szobás lakásban” – mesélte el Kata. Hozzátette, szakembert fogadott fel a tusolótálca és a mosdó kiszerelésére is, mondván, újat szeretne, ám már hallott a csalóról a munkával megbízott férfi, így nem vállalta el a feladatot.

A bérleményt berendezetten vette ki a csaló, amit fényképekkel is tud bizonyítani a tulajdonos, de nem sok mindent hagyott maga után: egy kép falon, kisebb polcok és egy lámpa maradt, a beépített konyhaszekrénynek, a hűtőnek és egyéb berendezési tárgyaknak hűlt helye, még az evőeszközöket és az ágyneműhuzatot is magával vitte. A fürdőszoba érintetlen csak, ám vélhetően a mosógép is csak azért maradt a lakásban, mert azt nem volt ideje elvinni a férfinak, olyan sietve távozott. A tulajdonos a birtokbevétel után első lépésként lecseréltette a bejárati ajtó zárát, de a kapuhoz nincs kulcsa, kódot sem tud, ezt a társasház közös képviselőjével most intézik. Chovanecz Kata portálunknak elmondta, mielőtt őt becsapta a férfi, járt az említett lakásban, majd most a tulajdonos által megmutatott fényképeket nézve derült ki, hogy már rég nem az eredeti bútorokkal volt berendezve a bérlemény, amiről egyébként azt állított a férfi, hogy a sajátja.

Egyezkedni is próbált a csaló, nyolc napot kért arra, hogy visszaállítsa az eredeti állapotot, ám ez nem történt meg, ezután tett rendőrségi feljelentést ellene a tulajdonos, aki szerint az okozott kár legalább másfél millió forint.

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: sikerült Nádas Bencéék terve

Következő sztori

Erős volt a forgalom a Csongrád megyei átkelőknél