24 órában csörög a telefon a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

telefon

Tizenhatmillió hívásnál tartanak a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának telefonos ügyfélszolgálati munkatársai a Call Center 2001-es indulása óta. A 24 órában hívható telefonos szolgáltatással – amelynek a Kiváló Call Center Díjat is odaítélték – a társaság egyedülálló az egyetemes áramszolgáltatók között – olvasható a DÉMÁSZ közleményében.

A telefonos ügyintézés egyre vonzóbb az ügyfelek számára, hiszen nincs sorban állás és munkaidőn kívül is kényelmesen elintézhetők a villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatos ügyek, legyen az a mérőállás diktálása vagy szerződésmódosítás. A szolgáltató munkatársai a nap 24 órájában fogadják a kéréseket, kérdéseket. Az elmúlt 16 évben volt olyan nap, amikor a 15 ezret is meghaladta a napi telefonhívások száma. A hívásokat csúcsidőben, 8 és 16 óra között átlagosan 40 operátor fogadja. Az ügyfelek által kezdeményezett hívások átlagos beszédideje 4 perc 20 mp, ami persze függ az ügy típusától is. A beszélgetés idők és az ügyek az évek alatt változtak, de 2001 óta nem kevesebb, mint 89 évet beszéltek végig a telefonos ügyintézők.

Kényelmesebbé és személyre szabottabbá vált az ügyintézés, amióta a társaság bevezette az automatikus beazonosítási rendszert, ami azt jelenti, hogy a fogyasztási hely azonosítószámának megadása után az ügyintéző már minden adatot lát, mire a beszélgetés elkezdődik. Napközben a legkevésbé forgalmas időszak hétköznaponként délután 3 és 4 óra között van, érdemes ezt is figyelembe venni az ügyfeleknek. Az átlagos várakozási idő pedig– a Magyar Energia- és Közműszabályozási Hivatal elvárásainak megfelelően – csúcs időben sem haladja meg az 5 percet. Azokban az időszakokban, amikor kevesebb hívás fut be a Call Centerbe, a munkatársak az e-mailben érkező kérdésekre válaszolnak. Az elmúlt évben csaknem 15 ezer ilyen megkeresés érkezett, az elektronikus levélben adott válaszokkal, a papírmentes ügyintézésnek köszönhetően a Társaság jó eredményeket ért el a „környezet rezsicsökkentés” terén.

A telefonos ügyfélszolgálat hívásával a villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatban szinte mindent el lehet intézni, a mérőállást bejelentésen át, a teljesítménybővítésen keresztül akár szerződést is lehet kötni.A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója június 1-jétől további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte, a szolgáltató váltás pedig természetesen, akár telefonon keresztül is kezdeményezhető, a hét minden napján, a nap 24 órájában.

Előző sztori

Átadták a Nagylaknál elfogott migránsokat a román hatóságoknak

Következő sztori

Külsős pártütőket ajánlgatnak Botkának