Új bajnokokat avattak a Kapusháborún + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kapushaboru027kf

Nem volt címvédés a 2017-es, rekordlétszámmal megrendezett, hatodik Kapusháborún.

Rekordlétszámmal, összesen 155 fővel rajtolt el a hatodik Kapusháború a Felső Tisza-parti stadionban. Ezúttal a megszokott, nyílt, +35-ös és női kategória mellett az utánpótláskorú kapusok U13-ban és U14-ben mérhették össze erejüket.

A csoportmeccseket követően a gálameccset Balajcza Szabolcs, az Újpestről Siófokra távozó kapus, valamint Pogacsics Krisztián, a Puskás Akadémia hálóőre játszotta: végül előbbi nyert egy izgalmas csatában.

Mint azt portálunknak az esemény főszervezője, Bagdi Ferenc elmondta, az évek során mindig egyre feljebb léptek, így ez a terv jövőre is. “Kihívás a még nagyobb létszám, de állunk elébe. A naptár nem hazudik, hat éven keresztül nem tette ezt, megint kiváló időt fogtunk ki. Kapusrendezvényről beszélünk, a kapusokkal szorosan összefügg a babona, ez nem lehet véletlen, hogy ilyen időt fogunk ki. A munkákat mutatja, hogy évről évre neves, sztárkapusok tisztelik meg jelenlétükkel a rendezvényünket, persze ez a felkészülésektől is függ. Visszatérő vendég Krisztián és Szabolcs is, mondhatni, már a barátaink. Megpróbálom Szegeden tartani ezt a rendezvényt a jövőben is, lokálpatrióta vagyok, és úgy gondolom, ha az első hat itt volt, akkor Szegeden kell lennie a hetediknek, a nyolcadiknak és a kilencediknek is” – fogalmazott Bagdi Ferenc.

Ami az eredményeket illeti: a nyílt kategóriában ezúttal a jászberényi Menceles Iván nyert, aki rövidre zárta a kérdést, hiszen az érmekről szóló hármas körmérkőzés első két meccsét megnyerte, így Kiss Tamás és Oláh Levente egymás ellen dönthetett az ezüst sorsáról – ez végül előbbinek sikerült. A +35-ösök között Szabó Attilát két év után taszították le a trónról, a szatymazi Kiss Márió lett a korosztály legjobbja, míg a nőknél Dékány Dóra ezúttal is ezüstérmes lett, miután a döntőben kikapott klubtársától, Rövid Letíciától.

A 6. Kapusháború dobogósai:

U13

I.Fábián Imre (Dunaújváros)
II. Ménesi Edvárd (Vasas Kubala Akadémia)
III. Kálló Roland (Dorog)

U14

I. Talián László (Bozsik József LA)
II. Salka Olivér (OMTK-ULE)
III. Oláh Zalán (Békéscsabai LA)

Nők:

I. Rövid Letícia (St. Mihály)
II. Dékány Dóra (St. Mihály)
III. Szabó Rebeka (Arany Bácska)

+35

I. Kiss Márió (Szatymaz)
II. Szabó Attila (Bozsik Akadémia)
III. Tuska János (Bozsik József Akadémia)

Nyílt:

I. Menceles Iván (Jászberény)
II. Kiss Tamás (Grosics Alapítvány)
III. Oláh Levente (Illés Akadémia)

no images were found

Előző sztori

Kövér László: gazdasági együttműködéssel megteremthető Közép-Európa felemelkedése

Következő sztori

Százezer rózsa Szőreg főutcáján + FOTÓK