Vélemény

Tudjuk, mikor kezdődik a nyár?

Tudjuk, mikor kezdődik a nyár?

2017. június 22., csütörtök
Tudjuk, mikor kezdődik a nyár?

A csillagászati nyár kezdete nem mindenki által ismert.

Június 21-én elérkeztünk a nyár kezdetéhez. "Aki ezen a napon délben az egyiptomi Ráktérítőnél tartózkodik, délben bele nézhetett egy ásott kútba, melynek egészen annak fenekéig láthatta a napfényt! Avagy az északi sarkkörnél azt tapasztalja, hogy onnantól kezdve egy napon át nem nyugszik le a Nap, körbejár a horizonton. Attól északra több napi,vagy heti, sőt hónapi időszakon át nem nyugszik le a Nap" - hívta fel a figyelmet egy olvasónk. "Ez természetesen közismert jelenség, vagy talán mégsem?" - teszi fel a kérdést

Rácz Gábor

. Minden évben június 1-én közlik a nagyérdeművel, hogy ma beköszöntött a nyár, van aki hozzáteszi; a meteorológiai nyár, a csillagászati nyár kezdetén viszont nincs közlés, de minden évszak váltáskor hasonlóan járnak el. A külföldi naptárakban megemlítik a csillagászati nyár kezdetét. Viszont a magyar iskolások egyöntetűen június elsejét tekintik a nyár kezdetének. "Ezek után már nem is remélhettem,hogy valaki is tudja közülük mikor kezdődik az ősz? Nem lényeges,de mégis jelez valamit. Minden téren el vagyunk butítva,vagy talán nem?" - fogalmazott Rácz Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.