Közélet

Tombolt a vihar Csongrád megyében

Tombolt a vihar Csongrád megyében

2017. június 22., csütörtök
Tombolt a vihar Csongrád megyében

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy személyautó gyulladt ki szerdán délután Szeged belvárosában, a Kárász utca közelében. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. Makón, az Almási utcában is égett egy autó a délutáni órákban, a makói tűzoltók forgalomkorlátozás mellett végezték el a műszaki mentést. Egy melléképület és egy fóliasátor égett teljes terjedelmében szerdán este Makón külterületén. A makói, a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos, valamint a földeáki önkéntes egységek érkeztek a helyszínre. Több vízsugárral kezdték meg az oltást, a beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak további károkat a területen. A tűzesetben nem sérült meg senki. Szerdán délután öt órakor érkeztek meg a viharfelhők Csongrád megye fölé. A szegedi főügyelet este tizenegy óráig összesen ötvenöt segélyhívást fogadott. Megyeszerte fák dőltek ki, faágak hasadtak az úttestre és az épületekre. Szegeden és környékén tombolt legerősebben a vihar, csak ebből a térségből harminc lakossági bejelentés érkezett. Hódmezővásárhelyen nyolc, Algyőn hét helyszínre riasztották az egységeket. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltói egész éjjel dolgoztak a viharkárok felszámolásán. Folyamatosan érkeztek a bejelentések, egyik címről a másikra riasztották az egységeket. Sok helyen a közút forgalmát is akadályozták a kidőlt fák. A 47-es számú főúton több helyen is kerülgetniük kellett az autósoknak a lehasadt ágakat. Makón egy étterem tetejére dőlt egy nagy méretű nyárfa, Bakson pedig egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Szeged belvárosában, a Petőfi Sándor sugárúton egy tizenöt méter magas fa dőlt rá a villanyoszlopra, a Palánkai utcában pedig egy fenyőfa gyökerestől kifordult a földből, megrongálva egy melléképületet is. A megyében a villanyvezetékeket is megrongálták a leszakadt növényi részek, több fogyasztói helyen az áramellátás is akadozott. A tűzoltók motoros láncfűrész, gépezetes tolólétra és mentőkötél segítségével végezték el a mentéseket. A vihar kapcsán személyi sérülésről nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.