Közélet

Száztizennyolcan vehetik át doktori oklevelüket a Szegedi Tudományegyetemen

Száztizennyolcan vehetik át doktori oklevelüket a Szegedi Tudományegyetemen

2017. június 29., csütörtök
Száztizennyolcan vehetik át doktori oklevelüket a Szegedi Tudományegyetemen

Száztizennyolc doktort avatnak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hagyományos oklevélátadó ünnepségén pénteken - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint százan PhD-fokozatukat, tizennyolcan habilitált doktori címüket vehetik át. A legtöbben, negyvenhárman a természettudományi és informatikai karon teljesítették a PhD-fokozat megszerzéséhez szükséges követelményeket. Az SZTE doktori iskolái a bölcsészet-, a társadalom-, az orvos- és gyógyszerész-, valamint a természet- és a műszaki tudományok területén biztosítanak lehetőséget a tudományos kutatómunkára. A tizenkilenc doktori iskolában több mint száz képzési program közül választhatnak a mesterdiplomás hallgatók. A szegedi egyetemen több mint hétszáz doktorandusz tanul, csaknem negyedük külföldi. Több mint négyszázan vesznek részt államilag támogatott képzésekben, amelyekre tudományterülettől függően 2,5-4-szeres a túljelentkezés. Számos kutatóhely ad ösztöndíjakat a doktori képzésben részt vevő hallgatóknak, és ösztöndíj-lehetőséget jelentenek egyes pályázatok is, például az Új Nemzeti Kiválóság Program. Az egyetem intézményi tudományos ösztöndíjjal is támogatja az eredményes tudományos munkát végző hallgatókat - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.