Strandlabdarúgás: új mezben, új edzővel vág neki a szezonnak az FC Junior Sport

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fc_junior_sport (6)

Bő egy hét múlva kezdetét veszi az idei Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokság, ahol a szegedi csapat szeretné felülmúlni tavalyi negyedik helyét, amihez a szakmai segítséget az új brazil vezetőedző, Paolo Marcelo Rocha adhatja meg.

A klub sajtótájékoztató keretein belül mutatta be az új vezetőedzőt és a csapat új mezét. Erhardt Szilárd, a klub elnöke elmondta, hogy a gárda ezúttal is olyan fiatal játékosokra épül, akik közül már többen bizonyítottak nemzetközi szinten is és két-három éve már a felnőtt bajnokságban erősítik a csapatot. „Mi megpróbálunk a háttérben mindent megtenni, hogy folyamatosan fejlődjünk és egy bizonyos szinttel mindig feljebb lépjünk. Vannak álmaink, szeretnénk az idei évben felülmúlni a tavalyi negyedik helyezést és mindenképpen szeretnénk bejutni a Final Fourba, majd lehetőleg ott is döntőt játszani. Nyilván ehhez még sok mindent kell tennünk a nyáron” – tette hozzá a klub elnöke.

A csapat ma edz először az új vezetőedző, Paolo Marcelo Rocha vezetésével, akitől azt is megkérdezték, hogy mennyire ismeri a játékosokat, mennyit tud új klubjáról. „Az előző évben szintén brazil edző dolgozott itt, aki nagyon jó dolgokat mesélt nekem a csapatról, a városról, a klubról, a bajnokságról. Fontos hogy a magyar szövetség nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra, hiszen nagyon sok jó fiatal játékos van. A játékosaimat még nem ismerem, még csak felvételen láttam őket, ma van az első edzésünk, ma kezdjük el a közös munkát. Nem sok időnk van, minél hamarabb meg kell találnunk a saját játékunkat. Egyénileg nem sokat tudok a srácokról, de azt tudom, hogy nagyon sok fiatal van a keretben, és első ránézésre olyanok, mint egy nagy család, ez pedig nagyon fontos dolog a fociban. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatottan várom a közös munkát” – mondta a brazil tréner.

Erhardt Szilárd elmondta, hogy a klub tudatos koncepciója, hogy a strandfoci szülőhazájából hoztak edzőt Szegedre, és azt remélik, hogy az új mestertől nem csak a játékosok, hanem az utánpótlásban dolgozó edzők is sokat tanulhatnak majd. „A magyar strandlabdarúgó szakágnak, van egy programja, amivel a legtehetségesebb négy magyar játékos minden évben kiutazhat Brazíliába, hogy ott sajátíthassa el a strandfoci csínját-bínját, amiben Bruno Malias Mendes, ötszörös brazil világbajnok segít nekik. Az ő ajánlására jutottunk el Paolo Marcelo Rocháig, remélem, hogy hosszabb távon tudunk együtt dolgozni” – tette hozzá az elnök. A brazil mester az MLSZ Strandlabdarúgó Szakága közötti együttműködés alapján, Izsvák Zsolt közbenjárásával érkezett Magyarországra.

fc_junior_sport (4)

A magyar strandlabdarúgó-válogatott két tagja, Szentes-Bíró Tamás és Rutai Balázs a korábbi évekhez hasonlóan az FC Junior Sport tagjakén vághat neki a bajnokságnak és azon szerencsések közé tartoznak, akik részt vehettek a már említett brazíliai utazáson. „Nagyon sokat lehet tanulni a brazil játékosoktól, az edzőktől, akik nagyon segítőkészek. Ez a sportág őshazája, ők a homokra születnek, egy magyar, vagy egy másik európai játékosnak nem adatik meg, hogy minden nap tengerparton edzhessen. Ilyen szempontból kicsit hátrányban is vagyunk, de szerencsére gyorsan felvettük kint a ritmust. A legnagyobb különbséget éppen ebben látom az európai strandfocihoz képest, hogy folyamatosan homokon tudnak gyakorolni, a technikai tudást minden nap tudják fejleszteni és az erőnlétük is jobb ezáltal” – mesélte tapasztalatait Szentes-Bíró Tamás. „A brazil játékosok letámadásra épülő játékot játszanak, egyfolytában nyomás alatt játszottunk ellenük” – tette hozzá Rutai Balázs.

Az FC Junior Sport nem csak új edzővel, hanem új mezben is vághat neki a szezonnak. Vecsernyés Tamás, a klub marketing vezetője úgy fogalmazott, hogy nyugat-európai mintára szeretnének egy stabil gazdasági háttérrel rendelkező klubot építeni Szegeden. „Néhány hónapja kezdtük el a közös munkát az FC Junior Sporttal, célunk, hogy nyugat-európai mintára, egy stabil gazdasági háttérrel rendelkező klubot építsünk fel itt Szegeden, ami az utánpótlás nevelésre fókuszál. Ezen stratégia keretében elindítottunk egy online magazint, aminek Beach Soccer Wave a neve. Ez nyáron strandfocival, télen pedig futsallal és nemzetközi strandfocival foglalkozik. Ez a magazin együtt dolgozik a Beach Soccer Worldwide-dal, illetve a FIFA-val is. A magazin elindításával a szponzorainknak reklámfelületet biztosítunk. A magazin megközelítőleg fél millió emberhez jut el az év tizenkét hónapjában. Ezen felül, együttműködési megállapodást kötöttünk a Fürgenyuszi.hu-val, amely hozzásegített minket ahhoz, hogy idén új mezekben szerepelhessen a csapat” – tette hozzá a marketing vezető.

A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga június 30-án kezdődik, a következő fordulót egy héttel később bonyolítják le, majd ezt követi még két júliusi forduló. A csapatok pénteken, szombaton és vasárnap játszanak, öt mérkőzést egy hétvégén, minden csapat kétszer találkozik mindenkivel. A négy alapszakasz hétvége után az első négy helyezett egy Final Four döntőn vesz részt augusztus első hétvégéjén, amelyet a Digi Sport is élőben közvetít majd.

Default thumbnail
Előző sztori

Pénteki programajánló: Rózsacsodák, II. Grand Café VÉRkert

Default thumbnail
Következő sztori

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Legutóbbi hasonló cikkek