Republikon: Botka gyengíti az MSZP-t és a baloldalt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Az egymással vitázó MSZP és DK támogatottsága is esett a múlt hónaphoz képest, míg a Fidesz erősödött a pártválasztók között – erre jutott a Republikon Intézet júniusi közvélemény-kutatása, közölte a 24.hu.

A teljes népességen belül egyik párt sem tudta növelni a támogatottságát a Republikon Intézet júniusi felmérése szerint, a legnagyobb változás a múlt hónaphoz képest a bizonytalanok arányának növekedése 7 százalékponttal.

Ugyanakkor a pártválasztók között jelentősen, 4 százalékponttal emelkedett a Fidesz támogatottsága (45-ről 49 százalékra). Emögött az állhat, hogy bár több lett a bizonytalan, nem a kormánypárt hívei bizonytalanodtak el, hanem a baloldali és liberális pártok támogatói.

Úgy fest, hogy Botka László egyelőre nem segít az MSZP-n, sőt, májusról júniusra a teljes népességben 3, a pártválasztók között pedig 2 pontot esett a szocialisták támogatottsága.

Az is látszik, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti vitából egyik fél sem profitál, ugyanis a DK is támogatókat veszített május óta (a teljes népességben és a pártválasztók között is 2-2 százalékponttal választják kevesebben).

Gyurcsány Ferenc pártja a Republikon havi kutatásainak kezdete óta most először nem éri el az 5 százalékot a pártválasztók között, és az LMP is először előzi meg a DK-t.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága továbbra is 29 százalék, az MSZP és a Jobbik 9-9, az LMP 3, a DK és a Momentum 2-2, az Együtt és a Magyar Liberális Párt 1-1 százalékon áll, 46 százaléknak pedig nincs pártja. A pártválasztók között a Fidesz tábora 49 százalékos, az MSZP-é és a Jobbiké 17, az LMP-é 5, a DK-é 4, a Momentumé 3, az Együtté 2, a Párbeszédé és a Magyar Liberális Párté 1-1 százalékon áll.

Előző sztori

Hétfőtől ivóvíz- és csatornahálózati munkálatok kezdődnek a Szilléri sugárúton

Következő sztori

Kövér: Szent László politikája megvédte Magyarország szuverenitását