Közélet

Republikon: Botka gyengíti az MSZP-t és a baloldalt

Republikon: Botka gyengíti az MSZP-t és a baloldalt

2017. június 29., csütörtök
Republikon: Botka gyengíti az MSZP-t és a baloldalt
botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Az egymással vitázó MSZP és DK támogatottsága is esett a múlt hónaphoz képest, míg a Fidesz erősödött a pártválasztók között – erre jutott a Republikon Intézet júniusi közvélemény-kutatása, közölte a 24.hu.

A teljes népességen belül egyik párt sem tudta növelni a támogatottságát a Republikon Intézet júniusi felmérése szerint, a legnagyobb változás a múlt hónaphoz képest a bizonytalanok arányának növekedése 7 százalékponttal. Ugyanakkor a pártválasztók között jelentősen, 4 százalékponttal emelkedett a Fidesz támogatottsága (45-ről 49 százalékra). Emögött az állhat, hogy bár több lett a bizonytalan, nem a kormánypárt hívei bizonytalanodtak el, hanem a baloldali és liberális pártok támogatói. Úgy fest, hogy

Botka László

egyelőre nem segít az MSZP-n, sőt, májusról júniusra a teljes népességben 3, a pártválasztók között pedig 2 pontot esett a szocialisták támogatottsága. Az is látszik, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti vitából egyik fél sem profitál, ugyanis a DK is támogatókat veszített május óta (a teljes népességben és a pártválasztók között is 2-2 százalékponttal választják kevesebben).

Gyurcsány Ferenc

pártja a Republikon havi kutatásainak kezdete óta most először nem éri el az 5 százalékot a pártválasztók között, és az LMP is először előzi meg a DK-t. A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága továbbra is 29 százalék, az MSZP és a Jobbik 9-9, az LMP 3, a DK és a Momentum 2-2, az Együtt és a Magyar Liberális Párt 1-1 százalékon áll, 46 százaléknak pedig nincs pártja. A pártválasztók között a Fidesz tábora 49 százalékos, az MSZP-é és a Jobbiké 17, az LMP-é 5, a DK-é 4, a Momentumé 3, az Együtté 2, a Párbeszédé és a Magyar Liberális Párté 1-1 százalékon áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.