PestiSrácok.hu: nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem szerepel a világ legjobb egyetemeit felsoroló listán a CEU – olvasható a pestisracok.hu oldalon szombaton megjelent cikkben.

Az internetes lap szerint a CEU nem szerepel a londoni központú Quacquarelli Symonds (QS) Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsorában, sem pedig a Shanghai Global Ranking listáján.

A QS listáján egyébként – tették hozzá – első helyezett a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a második a kaliforniai Stanford Egyetem, míg a harmadik a Harvard Egyetem.

A magyarországi egyetemek közül a Szegedi Tudományegyetem az 501-550., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 651-700. helyen található, míg a Corvinus a 801-1000. helyezési kategóriába került.

A Magyar Hírlap című napilapra hivatkozva a pestisracok.hu azt is közölte, a Shanghai Global Ranking listán sem szerepel az ott értékelt ötszáz intézmény között Soros György egyeteme. Ezt a rangsort a Harvard Egyetem vezeti. A CWUR globális egyetemi rangsorát ugyancsak a Harvard vezeti és ezen sem található meg a CEU.

A lap szerint az egyetlen lista, amelyen megtalálható a CEU, az a Times Higher Education Learnings világranglistája. Ezt az Oxford Egyetem vezeti, a CEU a listán a 301-350-es hely között található.

Előző sztori

A Jobbik miniszterelnök-jelöltté választotta Vona Gábort

Következő sztori

Labdarúgás: pontrúgásokkal került előnybe a Makó a Nagykanizsa ellen + FOTÓK