Pappá szentelésének hetvenedik évfordulóját ünnepelte Holló István Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hollo_rubinmiseA Szeged-Csanádi Egyházmegye korban és papi szolgálatban töltött évek száma szerint legidősebb papja, Holló István pápai prelátus június 24-én ünnepelte pappá szentelésének 70. évfordulóját, rubinmiséjét Szegeden – közölte a Magyar Kurír.

Az ünnepi szentmise prédikációjában Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök idézte fel a jubiláns lelkipásztor életútját.

Holló atya Budapesten született. Korán feltámadt benne a papi hivatás utáni vágy. Vérzivataros időkben, a II. világháború alatt lett a szegedi szeminárium hallgatója, s a Csanádi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel Hamvas Endre megyéspüspök 1947. június 22-én. Első szolgálati helye Battonya volt, majd Mezőhegyes és Szeged következtek. A csongrádi megyeszékhelyen több plébánián is szolgált káplánként Holló István, majd a szeminárium spirituálisa volt két alkalommal is.

A leghosszabb időt Szeged-Móravároson töltötte, ahol először káplán volt, majd társplébánosként szolgált. Nyugdíjba vonulása óta is a mai napig, 93 évesen is aktív, kisegítő lelkészként előbb Rókuson, majd már több mint tíz éve Tápén szolgálja a híveket.

A rubinmisés lelkipásztort levélben köszöntötte Kiss-Rigó László megyéspüspök. A szegedi önkormányzat nevében a tápéi részönkormányzat vezetője adta át a részönkormányzat és a város jókívánságait.

Előző sztori

Jövő hétvégén kezdődik a Martin György Néptáncfesztivál

Következő sztori

Novák Katalin: már csaknem ötvenezer családnak segített a csok