Közélet

Budapesti luxusétteremben vették őrizetbe Botka László ügyvédjét - reagált a miniszterelnök-jelölt is (FRISSÍTVE)

Budapesti luxusétteremben vették őrizetbe Botka László ügyvédjét - reagált a miniszterelnök-jelölt is (FRISSÍTVE)

2017. június 14., szerda
Budapesti luxusétteremben vették őrizetbe Botka László ügyvédjét - reagált a miniszterelnök-jelölt is (FRISSÍTVE)
Czeglédy Csaba

Őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád megyei igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak - mások mellett Gyurcsány Ferencnek, valamint a portálunk ellen indított pereiben Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelöltnek - is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) - értesült a PestiSrácok.hu szerdán.

Frissítve: A NAV megerősítette az őrizetbe vételeket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le, a több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták - közölte az MTI érdeklődésére szerdán Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. A gyanú szerint egy férfi éveken keresztül munkavállalókat közvetített áruházláncoknak. Bár az alkalmazottakat az ő vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a dolgozókat már hozzá köthető iskolaszövetkezetekhez jelentették be - áll a közleményben. Az iskolaszövetkezetek a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták tovább a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat működésének célja az volt, hogy áfafizetési kötelezettségüket fiktív számlák felhasználásával csökkentsék - mondta. A bűnszervezet tagjai a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésbe. Tettükkel több mint 3 milliárd forint kárt okoztak. A pénzügyi nyomozók országosan több mint húsz helyszínen tartottak házkutatásokat; ingatlanokat és bankszámlán fellelt pénzt is zároltak, az okozott kár megtérülése érdekében. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei kilenc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették. A Belügyminisztérium Botka László korábbi közleményére reagálva azt írta: a politikus téved, mert Czeglédy Csabát a rendőrség nem vette őrizetbe, és a Fidesz-KDNP kormányra kerülése, 2010 májusa óta "nem szokás politikai megrendeléseket adni a rendőrségnek". Azt hiába is tenné bármelyik politikai erő, mert a rendőrségnek csak a jogszabályoknak kell megfelelnie - tették hozzá közleményükben.

Korábban írtuk:

A PestiSrácok.hu úgy értesült

, hogy a megyei NAV igazgatóság nyomozói több helyszínen - Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek - tartottak házkutatást és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A PestiSrácok úgy tudja, a gyanúsítottak egy

Czeglédy Csabához

köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást. A portál úgy értesült, Czeglédy szombathelyi irodáját kedden ügyész jelenlétében feltörték, majd házkutatás tartottak, rendőrök jelenlétében. Ekkor a baloldali politikust a rendőrök még nem tudták elérni, később azonban megtalálták és társaival együtt a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol őrizetében vették őket. A portál szerint az illetékes ügyészség mind a hat gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartoztatást, amelyről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön dönt.

Botka felkérte az MSZP etikai bizottságát Czeglédy Csaba ügyének kivizsgálására

Botka László

, az MSZP miniszterelnök-jelöltje felkérte a párt etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus ügyét. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus őrizetbe került, és "amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek". "De amíg ez kiderül, felkérem az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet. A párt vezetését pedig arra kérem, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik" - közölte a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.