Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta.

Csütörtök reggel ülésezett a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság. Szabóné Fehér Éva főépítész kifejtette, módosítani kell a Kossuth Lajos sugárúti volt ruhagyár területének besorolását, hogy ott irodaház épülhessen – ahogy lapunk először beszámolt róla, itt fog felépülni a Bristish Petrol modern irodaháza.

1 millió forintból utazhat Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester – az összeget nem nyaralási célra szavazták meg, a Smart city projekt ügyeiben kell más városokba látogatnia. Problémának tartotta Szentistványi István (független) bizottsági alelnök, hogy hiába javasolja az állami főépítész a környezeti vizsgálat lefolytatását egyes területeken, mégsem teszi ezt meg a város. Helyesebbnek tartaná, ha ebben a kérdésben gyakrabban hallgatnának a felsőbb szervezetre.

90 millió forintot szán a Széchenyi tér II. világháború előtti állapotát visszaállító tervekre az önkormányzat. A beruházást a Modern városok program keretében a kormány támogatja, így a befektetett összeg megtérül – hangsúlyozta Szentgyörgyi Pál (MSZP). Szentistványi István vitatta, hogy a múltidéző, historizáló megközelítés lenne a legmegfelelőbb, s alakosságot is meg kellene kérdezni a rendezésről. Igaz Ágnes, a Fejlesztési iroda vezetője szerint viszont ez a történelmi belváros része, s ugyan tiszteletben tartja a lakosság véleményét, mindez azonban építészeti kérdés. Egy „vállalható” megoldásnak tartja a megjelenési formát, s eközben a parkosított részek és a szobrok is megmaradnak a helyükön.

varosuzemeltetesi_bizottsag01_gs

A Cserepes sori piac és a dorozsmai nagybani megítélésénél kettős mércét vélt felfedezni Szentistványi, nem ugyanúgy tekintenek szerinte a két piacra. Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester válaszából az derült ki, hogy a móravárosi piac eredményei a „politikai helyzet” miatt alakultak a tervezettnél rosszabbul, amellyel kapcsolatban a független városatya megjegyezte, hogy ezért mindkét oldal felelős, mert a piacigazgató és a mögötte álló városvezetés döntései váltották ki az elégedetlenséget.

A KCR-adatbázis felülvizsgálata miatt több utca, tanya nevéről, címéről döntést kellett hozni. A Toroczkai köz elnevezés megszavazását javasolta az egyik magánútnál Ménesi Imre (MSZP) bizottsági elnök. Az irodisták gyorsan korrigáltak: Torockói közben szeretnének élni a lakosok, s nem Toroczkaiban. A legtöbb alternatíva talán itt merült fel, mert előbb Forgács utca, majd Fűzfa köz javaslat futott végig, azonban június 7-én inkább a Torockói köz mellett döntöttek a lakosok. Végül nagy nevetések közepette mindenki megszavazta, hogy támogatják a helyiek kérését – azaz egyelőre nem neveznek el Jobbik alelnökről utcát.

Default thumbnail
Előző sztori

Nyári színházi és zenei sorozat indul a szegedi városháza udvarán

Következő sztori

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Legutóbbi hasonló cikkek