Kultúra

Logopályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Logopályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2017. június 15., csütörtök
Logopályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál
Zsigmond Vilmos

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál logójának megtervezésére. A pályázat beadási határideje: 2017. július 30. éjfél.

Zsigmond Vilmos

(1930 – 2016) Oscar-díjas operatőr Szegeden született, innen indult a pályája, ami Amerikában teljesedett ki. Neve és munkássága nemcsak ismert, de nagy tiszteletnek örvend az egész világ filmgyártásában, mivel ő az egyik legnagyobb hatású megújítója az operatőri szakmának. Leghíresebb filmjeiből néhány: Gyilkos túra (1972), Madárijesztő (1973), Sugarlandi hajtóvadászat (1974), Harmadik típusú találkozások (1977. Oscar-díj), A szarvasvadász (1978. Bafta-díj), valamint az újabbak közül A fekete Dália (2006). A róla elnevezett filmfesztivál abban különbözik a többi filmes seregszemlétől, hogy a névadó Zsigmond Vilmos munkásságához híven, az operatőri munkát helyezi a középpontba. Filmfesztivál sok van Európában, de olyan, amelyik az operatőr alkotótevékenységére koncentrál, csupán négy: a Camerimage Bydgoszcz (Lengyelország), a Manaki Brothers (Macedónia), a CineFest Bristol (Nagy-Britannia), valamint 2017-től a szegedi alapítású Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál. Zsigmond Vilmos szorosan kötődött szülővárosához, gyakran járt a Belvárosi Moziban is, ifjú korában nézőként, hazalátogató neves operatőrként pedig filmes kollégáit hozta el vendégségbe. A mozi legnagyobb vetítőterme 2005 óta az ő nevét viseli, amire nagyon büszke volt. A szegedi fesztivál szlogenje: Fókuszban az operatőr Bővebb információ

ITT

. A pályázat részletes kiírása

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.