Logopályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsigmond Vilmos

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál logójának megtervezésére. A pályázat beadási határideje: 2017. július 30. éjfél.

Zsigmond Vilmos (1930 – 2016) Oscar-díjas operatőr Szegeden született, innen indult a pályája, ami Amerikában teljesedett ki. Neve és munkássága nemcsak ismert, de nagy tiszteletnek örvend az egész világ filmgyártásában, mivel ő az egyik legnagyobb hatású megújítója az operatőri szakmának.

Leghíresebb filmjeiből néhány: Gyilkos túra (1972), Madárijesztő (1973), Sugarlandi hajtóvadászat (1974), Harmadik típusú találkozások (1977. Oscar-díj), A szarvasvadász (1978. Bafta-díj), valamint az újabbak közül A fekete Dália (2006).

A róla elnevezett filmfesztivál abban különbözik a többi filmes seregszemlétől, hogy a névadó Zsigmond Vilmos munkásságához híven, az operatőri munkát helyezi a középpontba.

Filmfesztivál sok van Európában, de olyan, amelyik az operatőr alkotótevékenységére koncentrál, csupán négy: a Camerimage Bydgoszcz (Lengyelország), a Manaki Brothers (Macedónia), a CineFest Bristol (Nagy-Britannia), valamint 2017-től a szegedi alapítású Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál.

Zsigmond Vilmos szorosan kötődött szülővárosához, gyakran járt a Belvárosi Moziban is, ifjú korában nézőként, hazalátogató neves operatőrként pedig filmes kollégáit hozta el vendégségbe. A mozi legnagyobb vetítőterme 2005 óta az ő nevét viseli, amire nagyon büszke volt.

A szegedi fesztivál szlogenje: Fókuszban az operatőr

Bővebb információ ITT.

A pályázat részletes kiírása ITT érhető el.

Előző sztori

Megkezdte a felkészülést a jövő évi országgyűlési választásra az NVI

Következő sztori

Lázár János a Kormányinfón: nyomás alá akarják helyezni Magyarországot