Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: türelmesnek kell lennie a Szent Mihálynak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szent_mihaly-budaors003kf

Az idény utolsó kihívása vár a Szent Mihályra vasárnap, amely azonban óriásit nyom a latban a jövőt tekintve. Az osztályzó visszavágóján a fővárosban összeszedett kétgólos hátrányát kell eltüntetnie a szegedieknek.

Nem a legjobban sikerült a Szent Mihály számára az NB I-ért vívott osztályzó első felvonása az Újpest ellen. A sárga-pirosak nem tudták bevenni ellenfelük kapuját, így nem sikerült az ilyen párharcok esetében kiemelt fontossággal bíró idegenbeli gólt megszerezni – ami viszont talán ennél is komolyabb probléma, hogy a hajrában másodjára is betalált az Újpest, amely 2-0-ra nyerte a párharc első felvonását. Nincs könnyű helyzetben a visszavágó előtt a Szent Mihály, azonban ha jövőre az élvonalban szeretne szerepelni a klub, akkor nincs más választás: le kell dolgozni ezt a hátrányt! Fontos még megjegyezni, hogy amennyiben megismétlődne az első meccs eredménye, azaz 2-0-ra nyerne a Szent Mihály, így 180 percet követően egálra állnának a felek, akkor nincs hosszabbítás, hanem egyből büntetőrúgásokkal döntik el azt, ki lehet ott jövőre a női labdarúgás honi legjobbjai között.

“Az első meccsre azért utaztunk a fővárosba, hogy olyan eredményt érjünk el, ami esélyt ad arra, hogy az ősztől az élvonalban szerepelhessünk. Ez sajnos kevésbé sikerült, mindezzel együtt nincs veszve semmi, hiszen nem egy példát láthattunk már a futball világából arra, hogy egy csapat kétgólos hátrányát ledolgozza. Visszatekintve az odavágóra, a meccs elején volt egy óriási ziccerünk, amit viszont nem sikerült értékesítenünk. Ha ott gólt tudtunk volna szerezni, akkor egészen máshogy festene a helyzetünk. Ez a futball egyik szépsége is, az egyik oldalon bemegy az, ami a túloldalon nem. Úgy gondolkozunk a klubnál, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de igyekszünk mindenre felkészíteni a lányokat, így a büntetőrúgásokat is gyakoroljuk. Ha a lányok kellő elszántsággal tudnak pályára lépni vasárnap, akkor nincs kétségem a felől, hogy sikerül elérni célunkat. Persze, készülünk arra is, hogyha nem sikerül megnyernünk az osztályzót, ez esetben építkezünk tovább” – fogalmazott portálunknak Cserenkó Szabolcs, a Szent Mihály vezetőedzője.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szent Mihály – Újpest női labdarúgó mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A mieink dolgát alaposan megkönnyítheti, ha a találkozó elején sikerülne megfelezni a hátrányt. Mindez persze kimondva egyszerű, de a Szent Mihálynak arra is figyelnie kell, hogy nehogy átessen a ló túloldalára, mert ha feladja a védekezést, azt könnyen kihasználhatja az Újpest – ebben az esetben pedig négy válasz lenne szükséges ahhoz, hogy szegedi sikerrel végződjön a párharc. “Nekünk támadni kell, de nem szabad eszünket vesztve rohamoznunk, hiszen kapunk egy gólt, akkor még nehezebbé válik a dolgunk. Ellenfelünk több éven keresztül NB I-es csapatokkal játszott hétről-hétre, míg mi a másodosztályban töltöttük az évet, a két osztály között pedig óriási a különbség. Az Újpest egy friss, dinamikus, gyors csapat, ezáltal úgy vélem, türelmesnek kell lennünk, nem szabad kapkodnunk. Van kilencven percünk, hogy megoldjuk a feladatot, ez elég sok idő. Az újpesti lányok műfüvön dolgoznak, ellenben vasárnap füves pályán fogunk játszani tápéi otthonunkban, ezt is a javunkra fordíthatjuk. Biztos, hogy lesznek személycserék a visszavágóra, de mindezekkel együtt is a támadásokat kell erőltetnünk” – tette hozzá Cserenkó Szabolcs.

A Szent Mihály mestere Lévai Nikolettre és Cselenák Kingára családi okok miatt nem számíthat, azonban a futsalbajnokság végeztével bővülhet a keret létszáma az idény utolsó mérkőzésére.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál