Labdarúgás: szép emlékekkel távozik a Szeged 2011-től Mészáros Márk

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_csakvar29_gs

Új kihívások elé néz Mészáros Márk, aki az elmúlt három szezont a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál töltötte. A hátvéd a szintén NB II-es Békéscsabánál folytatja pályafutását, ahol már felkészülési mérkőzésen be is mutatkozhatott.

Az NB III-as Nyírbátori FC-től érkezett 2014 nyarán a Szeged 2011-Grosics Akadémiához az újpesti nevelésű Mészáros Márk. A balhátvéd három szezon után hagyja el a klubot és a 2017/2018-as idényt már a Békéscsaba színeiben kezdi meg. „Amikor Szegedre kerültem, még egy viszonylag kiforratlan gárdához érkeztem. Azt gondolom, három év alatt sikerült egy nagyon stabil csapattá fejlődnünk, amely ellen nagyon kellemetlen futballozni. A mögöttünk hagyott szezonban mi kaptuk a legkevesebb, ami védőként külön öröm számomra, összességében szép emlékekkel távozom a klubtól” – mondta portálunknak Mészáros Márk.

A hátvéd szerdán már bemutatkozhatott új csapatában, ahol a Békéscsaba 3-2-re győzte le az NB I-be frissen feljutott Balmazújvárost felkészülési mérkőzésen. „Nagyon erős a Békéscsaba kerete, szinte minden posztra van legalább két azonos erősségű játékos, így mindenkiben megvan az az egészséges versenyszellem az edzéseken is. Mindenki odateszi magát, hogy meggyőzze a szakmai stábot arról, hogy a kezdőben a helye. Nagyon hosszú bajnokság elé nézünk, amely az előző évhez hasonlónak nagyon kiegyenlített lesz, a szezon végén biztosan lesz négy-öt olyan gárda, amely a feljutásért küzdhet majd, mi pedig szeretnénk ezek között a csapatok között lenni” – tette hozzá Mészáros Márk.

Az elmúlt időszakban két műtéten is átesett a balhátvéd, de most már teljesen egészséges és előre tekint. Elárulta azt is, hogy néhány héttel a mögöttünk hagyott bajnokság vége előtt szóban megállapodtak a Szeged-Grosics vezetésével a közös folytatásról, ám ez végül különböző okok miatt meghiúsult, ezután érkezett a csabaiak ajánlata. Mészáros Márk 85 tétmérkőzésen szerepelt a Szeged 2011-Grosics Akadémia színeiben, amelyeken négy gólt szerzett.

Előző sztori

Hátország: Szeged 2011-siker Spanyolországban

Következő sztori

Ősztől újra pályán a korábbi élvonalbeli futsalos

Legutóbbi hasonló cikkek