Labdarúgás: vereséggel zárt a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_siofok30_gs

Kétgólos hátrányát nem tudta eltüntetni a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így kikapott a Békéscsabától a szezonzárón.

Több fiatal is helyett kapott Klausz László idei utolsó kezdőcsapatában: a Békéscsaba ellen búcsúzott az idénytől a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Jó iramban, lendületesen kezdődött a meccs, az első negyed órában főképp kiugratásokkal operáltak a csapatok, de ezek nem hoztak eredményt egyik oldalon sem. Az első húsz perc végén aztán felpörögtek az események: előbb Viczián és Zádori fejpárbaja után, majd Kasuba belépőjét követően is büntetőt kaptak a csabaiak, akik mindkét tizenegyest értékesítették, így hamar kétgólos előnyre tettek szert. Mészáros Márk szabadrúgása, majd Balogh Gusztáv ollózása után is meglehetett volna a szépítés, de Ribánszki mindkétszer bravúrosan védett – végül a fél óra után a Szeged-Grosics is kapott egy tizenegyest, miután Mészárost rántották le a tizenhatoson belül. Germán berúgta, így zárkóztak a szegediek, azonban Urbin nem sokkal később megszerezte a meccs első akciógólját is, miután szépen ellőtte a hosszú felsőbe a labdát, 1-3. Bár olykor fölénybe került az Előre, de az eredményt tekintve semmiképp sem volt ekkora különbség az első 45 perc folyamán a két csapat között.

A szünet után egy harapós Szeged-Grosics jött ki a pályára, amely abszolút nem feladva a meccset, mindent megtett azért, hogy legalább egy pontot megmentsen – mi több, a játékrész első fele abszolút a szegediekről szólt, de hol Ribánszki, hol a csabai védelem nyújtott kiemelkedőt. Az idő ráadásul az Előrének dolgozott, a csabaiak pedig végig higgadtak tudtak maradni, így az utolsó negyedórára is meg tudták őrizni kétgólos előnyüket. Az utolsó percekre már alább hagyott a Szeged-Grosics fölénye, így nem sikerült felállni a kétgólos hátrányból – ezzel pedig tizenegyedik vereségét könyvelhette el a csapat, amely így 51 ponttal zárta a 2016/17-es idényt.

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 600 néző
2017. június 4., 18.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Békéscsaba 1912 Előre
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Zierkelbach Péter * Asszisztens: Kis Zoltán, Iványi István
1
4

Merkantil Bank Liga NB II. 38. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre 1 – 4 (1-3)
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 600 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Iványi István).
Szeged-Grosics: Szántai – Zabari, Jagodics (Hegedűs M. – a szünetben), Farkas M., Povázsai, Coroian, Pászka, Mészáros M., Kasuba, Germán, Balogh G. Vezetőedző: Klausz László.
Békéscsaba: Ribánszki – Bényei (Juhász, 69′), Szélpál, Kelemen, Pilán, Viczián, Nagy I., Birtalan, Szalai (Beszterczei, 79′), Urbin, Gránicz (Bagi, 68′). Vezetőedző: Boér Gábor.
Gól: Germán (34′ – tizenegyesből) ill. Birtalan (20′ – tizenegyesből), Urbin (23′ – tizenegyesből, 37′), Bagi (90′).
Sárga lap: Mészáros M. (42′), Balogh G. (44′).

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1′
Ez a vége, a Békéscsaba komoly előnyre tett szert, és ugyan derekasan küzdött a Szeged-Grosics a folytatásban, de nem tudta már ledolgozni hátrányát, így vereséggel búcsúzik az évtől.
90′
Bagi még a végén betalál a kissé szétszakadt szegedi védelem mellett, így háromgólosra növeli a csabaiak előnyét.
86′
Elkeseredetten próbálkozik továbbra is a Szeged-Grosics, de jóval többet van a labda a középpályán, mint a korábbi időszakban – már nem olyan gördülékeny a szegediek támadójátéka.
82′
Alábbhagy a szegedi lendület: hiába a majd az eddigi teljes félidőn keresztüli fölény, nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez, így már a szerencsére is szüksége lenne Klausz László együttesének ahhoz, hogy elkerülje a vereséget!
79′
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is Boér Gábor: Beszterczei áll be Szalai helyett az Előrébe.
74′
Jóval kevesebb időt tölt a szegedi kapu előtt a Békéscsaba: most eljutnak egy szögletig, de ebből sincs komolyabb veszély. A Szeged-Grosics sok energiát mozgósít, az akarata szerint is zajlik a meccs – csupán a gól hiányzik a játékból!
69′
Újabb csabai csere: Bényei jön le, Juhász a helyén az utolsó húsz percre.
68′
Cserél a Békéscsaba: a kétgólos Urbin helyett Bagi István a pályán.
67′
Balogh! Elképesztően aktív, rengeteg támadásban részt vesz – mi több, ezúttal gólt is szerez, csakhogy les címén érvényteleníti azt a játékvezető, marad az 1-3.
65′
Megint Balogh Gusztáv, aki ezúttal is le tud válni emberéről, ezúttal pedig már lövőhelyzetig is tudja vinni a labdát, azonban labdája elzúg a keresztléc felett.
62′
Hosszú idő után egy vendég lehetőség: Nagy István lőtt cselei után, de Szántai lábbal hárítani tudta kísérletét.
59′
Egyértelmű mezőnyfölényben van a Szeged-Grosics, amely sorra jut el a csabai tizenhatoson belülre: előbb Hegedűs Martin lövése hal el a blokkban, majd megint egy szabadrúgás, amit csak kiütni tud ezúttal Ribánszki, a kipattanóra érkező Hegedűst pedig elég határozottan választják el a labdától.
55′
Ribánszki! Povázsait buktatják, az ezért járó szabadrúgást ívelik be remekül, amit Farkas bólint kapura, de Ribánszki nagyon magabiztosan fogja ezt a nem könnyű fejest. Állandósulni látszik a szegedi nyomás.
52′
Pászka előtt van egy kis terület, amit ki is használ egy átlövésre: sajnos nem fog kaput, de az elmondható, hogy agresszívabban kezdte a második félidőt a Szeged-Grosics, és oda is tudja szorítani kapuja elé a Békéscsabát.
50′
Megint egy kiváló ütemű közbelépés, pontosabban fejelés ezúttal, mert egy szögletet már “meg is bólintott” Germán, akinek a fejéről lelopta Kelemen a labdát.
46′
Jagodics nem jött már ki a második félidőre, helyette Hegedűs Martin a folytatásban a pályán.
46′
Folytatódik a találkozó, a szünetben egyet cserélt Klausz László.

SZÜNET

45′
Ez a félidő vége: azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy eseménytelen lett volna a meccs,
azonban nehéz dolga lesz a Szeged-Grosicsnak, ha el szeretné kerülni a vereséget az idény utolsó bajnokiján.
45′
Nagy István állt oda, azonban a sorfalba bombázza a labdát.
44′
Balogh Gusztáv kap sárgát, miután visszazárva szerelte Urbint, azonban a játékvezető mindezt szabálytalannak vélte, és be is sárgázta a szegedit. Mindezek mellé remek helyről lőhet szabadrúgást a Békéscsaba.
43′
Ismét Balogh, aki nagyon jól indul el, de ez a labda egy leheletnyivel hosszú neki,
nem tudja már befutni. Előbb-utóbb ezekből az indításokból egy biztosan el fog sülni!
42′
Mészáros Márk kapja a meccs első sárgáját egy elkésett belépőért.
37′
Gól, megint kettő a különbség! Gyorsan visszaállítja kétgólos előnyét a Csaba, és ezzel megszületik az első akciógól a meccsen: Urbin addig kavargatott, amíg lövőhelyzetet talált, és szépen elcsavarta a hosszúba a labdát, 1-3!
34′
GÓÓÓL! Germán higgadtan értékesíti a büntetőt, Ribánszkinak esélye sem volt a hárításra, 1-2!
33′
EZ IS TIZENEGYES! Zierkelbach nem szívbajos, befújja a harmadikat is! Most Mészáros indult el balról befelé, és csak lerántva tudták őt megállítani a tizenhatoson belül, szépíthet a Szeged-Grosics!
31′
Balogh Gusztáv harmadik lehetősége: ismét remekül startol el egy kiugratásra, de ezt sem tudja végigjátszani gólig – minden esetre elég élén ott elöl a fiatal csatár, abszolút benne van a játékában a gól, ahogy a Szeged-Grosicsban is!
30′
Nem mintha eddig rossz lett volna, de a két gól után is élvezetes meccs zajlik a pályán: Szántait is többször megdolgoztatták a csabaiak, de rendre résen volt a Szeged-Grosics kapusa.
27′
Ez látványos volt! Előbb Mészáros szabadrúgása után kellett nagyot védeni Ribánszkinak, aki szögletre ütötte a labdát – majd a beívelt labdánál Balogh Gusztáv próbálta meg lemásolni Mandzukic tegnapi, parádés gólját a BL-döntőből, azonban itt elmaradt a befejezés.
25′
Pillanatok alatt nehéz helyzetbe került a Szeged-Grosics, de azért meg kell jegyezni,
a Békéscsaba az idő teltével egyre jobban felpörgött a meccsre, és átvette a kezdeményezést, még ha ez helyzetekben kevésbé is mutatkozott meg.
23′
Urbin sem rontotta el, így megduplázta a Békéscsaba előnyét – két tizenegyessel 2-0-ra vezetnek a vendégek.
22′
EZ IS BÜNTETŐ! Másodjára is tizenegyest kap a Békéscsaba, ezúttal Kasuba hagyta kint a lábát, amin rutinosan elesett ellenfele, ezt pedig Zierkelbach játékvezető be is fújta!
20′
GÓL! Birtalan állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, így vezetéshez juttatta csapatát, 0-1!
19′
TIZENEGYES! Jóformán a semmiből megszerezheti a vezetést a Békéscsaba! Egy légi párbajt vívott Zádori és Viczián, ami után a csabai játékos földre került, Zierkelbach pedig a mészpontra mutatott!
15′
Megint Balogh bújna ki, most egy kicsit jobb ütemben is jön az indítás, de nem tud vele betörni a kapuig. Van ráció és veszély ezekben a támadásokban, de egyelőre egy-egy utolsó megoldás hiányzik!
13′
Ez sem sokon múlt, Zabari lépett volna ki remek helyzetben, de mire ziccerbe került volna, pont odaért a csabai védő, és az utolsó pillanatban tisztázni tudott előle.
11′
Az első csabai lehetőségek: előbb Szalai lőtt kapu mellé, majd Kelemen is fejét is megtalálták, de ő sem tudta pontosan a kapu felé továbbítani a labdát.
7′
Ebben több is lehetett volna! Balogh lépett ki egy indításnál, azonban egy picit hosszú volt a labda számára, Ribánszki jött, azonban tisztázásával pont a csatárt találta el, de róla nem a kapu felé pattant a labda, marad a 0-0.
4′
Egyelőre főképp a középpályán zajlik a játék, bár az iramra nem lehet panaszunk:
a két csapat alaposan meghajtja az év utolsó meccsének elejét, lendületesen próbálják felépíteni akcióikat.
1′
A kék-feketében futballozó Szeged-Grosics kezdte a találkozót, a Békéscsaba tiszta fehérben lép pályára.

17.55 – Köszöntjük olvasóinkat, az idény utolsó mérkőzése kezdődik hamarosan a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára. Klausz László együttesében ezúttal több fiatal is a kezdőben kapott lehetőséget, így Balogh Gusztáv, Kasuba Dániel és Povázsai Zsolt is ott lesz a kezdő sípszótól. A szegediek mestere a meccs során Molnár Péter kapus mellett Geiger Norbertet, Horváth Attilát, Andorka Pétert, Hegedűs Martint és Farkas Aurélt vetheti be.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Labdarúgás: Méhkeréki döntetlenjével bennmaradt a Mórahalom