Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: jól sikerült Sós Bence visszatérése Debrecenbe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

sos_bence_dvsc

Másfél évet követően a hétvégén újból pályára léphetett a Debrecenben a Hódmezővásárhelyről indult labdarúgó, Sós Bence, aki rögtön két gólt szerzett az első felkészülési mérkőzésen.

A szlovák MFK Michalovce ellen játszotta idei első felkészülési mérkőzését a Debrecen együttese: a hajdúságiak 3-1-re verték ellenfelüket, a győzelemben pedig kulcsszerepet vállalt a másféléves mezőkövesdi kölcsönjátékából a Lokihoz visszatérő vásárhelyi labdarúgó, Sós Bence is, aki két alkalommal is bevette az ellenfél kapuját. “Másfél év kölcsönjáték után ez nagyon pozitív számomra is. Én sem gondoltam volna, hogy az első meccsem így sikerült, de hozzá kell tenni, hogy ez csak egy felkészülési mérkőzés volt. Mindent megpróbálok megtenni azért, hogy stabil játékos legyek a Debrecenbe, remélem, ez egy jó kezdet volt, viszont a felkészülés elején járunk még. Van még három hetünk a rajtig, remélem, sok góllal és gólpasszal tudok hozzájárulni a csapat sikeréhez” – fogalmazott Sós Bence.

A 23 éves labdarúgót 2011-ben igazolta le a Debrecen, majd 2016 januárjában adták kölcsön a Mezőkövesdnek, amelynek színeiben 15 másodosztályú, és 20 NB I-es bajnokin lépett pályára, ami alatt összesen három gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Hat év elteltével tehát ismét bizalmat kapott a Lokitól az egykori HFC-játékos, ez pedig mindenképp pozitív a jövőre tekintve. “Nem titok, a Puskás Akadémia is megkeresett, de nagyon hálás vagyok azért a Debrecennek, hogy kiemeltek Vásárhelyről, és NB I-es játékos lehettem. Meg szeretném hálálni ezt a bizalmat, e mellett pedig sokat számított, hogy Herczeg András lett a vezetőedző, hiszen anno az ő invitálására kerültem ide. Jó viszonyt ápolok vele, de a belém fektetett bizalmát meg kell hálálnom” – fejtette ki Sós Bence, aki mezőkövesdi időszakára visszagondolva hozzátette, Pintér Attila felvázolta számára a terveket, utólag pedig élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy elfogadta a kövesdi lehetőséget. “Rengeteg tapasztalattal térhettem vissza Debrecenbe. Felnőtt játékos válhatott belőlem, persze kaptam lehetőséget a Lokiban is, de nem voltam meghatározó játékos. Jó emlékkel és jó érzéssel jöttem el Mezőkövesdről, de úgy éreztem, hogy a következő állomásnak egy nagyobb klubnak kell lennie. Szerettem volna visszatérni Debrecenbe, ahol remélem, sikereket érhetünk el” – nyilatkozta a 23 éves szélső.

A Debrecennek tavaly egészen az utolsó fordulóig kellett várni arra, hogy bebiztosítsa a következő évi élvonalbeli tagságát: a hétszeres bajnok végül a vonal fölött végzett, így idén is NB I-es meccseket rendezhetnek a Nagyerdei stadionban. “Kondás Elemér távozása után egy új időszámítás kezdődött a Debrecennél, jött egy portugál stáb, és persze nem tudom a valódi okokat, de lehet, hogy nem tett jót a keretnek, hogy annyi játékos kicserélődött. Azt az érdemet nem vehetjük el a Debrecentől, hogy az elmúlt tíz év legsikeresebb klubjáról van szó Magyarországon, bízom benne, hogy csak egy kisiklásról van szó. Most egy sokkal fiatalabb csapatunk lesz, ezeknek a játékosoknak, így nekem is folyamatosan jól kell teljesíteni. Annyira erős ez a bajnokság, nehéz megmondani, hogy nyeri majd a bajnokságot, ahogy azt is, ki fog kiesni. A két feljutó, a Balmazújváros és a Puskás Akadémia sem biztos, hogy a kiesés elkerüléséért fog harcolni, sőt, utóbbi inkább a tabella első felében fog elhelyezkedni. Tudom, hogy Pintér Attila mire képes. Bárki megverhet bárkit, az élcsapatok sem mehettek nyugodtan vidékre” – tért ki a tizenkét csapatos NB I-re Sós Bence. Úgy folytatta, azért is meg kell becsülnie ezt a lehetőséget, mert nagyon nehéz egy magyar játékosnak helyet kiharcolnia magának, mivel minőségi játékosok érkeznek az NB I-be, így megtiszteltetés, amikor egy hozzá hasonló játékos egy Debrecenben szerepelhet. “Azon leszek, hogy ez továbbra is így maradjon, nekem sem lesz könnyű dolgom, de ha így fogom termelni a gólokat, akkor bízom benne, hogy nem fognak kihagyni” – mondta a kétszeres U21-es válogatott.

Ugyan az előző idény mindössze egy hónapja ért véget, az NB I-es csapatok számára már javában zajlik a felkészülés, mi több, július közepén már megkezdődik az új idény, így nem volt sok idő a piehnésre Sós Bence számára sem. “Őszintén megmondva, másfél éve erre a pillanatra vártam. Jól éreztem magam Mezőkövesden, de Debrecen az Debrecen. Nem úgy gondoltam erre a kéthetes pihenőre, hogy milyen hamar eltelt, hanem hogy minél hamarabb kezdjük el a munkát a régi társakkal, találkozhattam a régi edzőkkel, ismerősökkel. Várom a bajnokság kezdetét is, rögtön a Mezőkövesddel játszunk, biztos fura érzés lesz, de ugyanúgy tudtam örülni, amikor a Debrecen ellen adtam gólpasszt, mintha most sikerülne mondjuk gólt szereznem. Azért a klubért harcolok, ahol éppen futballozom” – mondta megkeresésünkre a 23 éves játékos, aki úgy zárta, nem szereti ugyan a válogatott szüneteket, de ezek az alkalmak is lehetőséget biztosítanak a további gyakorlásra. Ugyanakkor tiszteletben kell tartani a válogatott munkáját, és reméli, egyszer megadathat számára is, hogy kerettag lehessen a nemzeti együttesnél, de ezért még nagyon sokat kell dolgoznia.

Hírzóna

Könnyen verte kupaellenfelét a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tizenhárom góllal verték a Fradit.

Tovább olvasom

Sport

Az FTC lesz a MOL-Pick Szeged ellenfele a kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiúk elkerülték a nagy rivális Veszprémet.

Tovább olvasom

Hírzóna

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Miután a svédek megverték a németeket a vb-n.

Tovább olvasom

Aktuál