Sport

Labdarúgás: háromból kettő - előnyben a Ferencváros és a Videoton az Európa Liga-selejtezőjében

Labdarúgás: háromból kettő - előnyben a Ferencváros és a Videoton az Európa Liga-selejtezőjében

2017. június 30., péntek
Labdarúgás: háromból kettő - előnyben a Ferencváros és a Videoton az Európa Liga-selejtezőjében
ferencvaros_jeglava_europa_liga (1)

A Ferencváros és a Videoton is kétgólos előnyből várhatja a jövő heti visszavágót az Európa Liga selejtezőjében. A Vasas elképesztő mérkőzésen szenvedett vereséget.

A magyar csapatok számára elkezdődött a szezon az európai kupaporondon. A Ferencváros, a Vasas és a Videoton is lejátszotta első mérkőzését a második számú európai kupasorozat selejtezőjében. A zöld-fehérek a lett Jelgava ellen harcoltak ki kétgólos előnyt a lettországi visszavágóra, a Fradiba Varga Roland duplázott. Szintén kétgólos előnnyel utazhat Máltára a bajnoki ezüstérmes Videoton, amely Scepovic találatával szerezte meg a vezetést. A szerb csatár ezelőtt büntetőt hibázott, majd egy óriási ziccert is elpuskázott. A slusszpoén a szintén szerb légiós Danko Lazovicé lett, aki a 95. percben duplázta meg a fehérváriak előnyét, kényelmes pozíciót biztosítva a visszavágó előtt.

Labdarúgó Európa Liga - Videoton-Balzan FC

Egészen elképesztő vereséget szenvedett a bajnoki bronzérmes Vasas a Beitar Jeruzsálem otthonában. Az angyalföldiek korán hátrányba kerültek a zárt kapus mérkőzésen, de Pavlov révén még az első félidőben sikerült fordítaniuk, sőt Kulcsár Tamás góljával tovább növelték előnyüket a második játékrész elején. Egészen a 88. percig úgy tűnt, hogy nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót Michael Oenning csapata, ám ekkora jött a korábbi Premier League játékos, Josszi Benajun, az izraeliek pedig annyira lendületbe jöttek, hogy négy perc alatt maguk javára fordították az összecsapást a hosszabbítás perceiben, így 4-3-s előnnyel utazhatnak a budapesti második mérkőzésre.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Ferencváros-FK Jelgava (lett) 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 7133 néző, v.: Vaszilisz Dimitriu (ciprusi)

Ferencváros:

Dibusz - Lovrencsics G., Leandro, Otigba (Koch, 82.), Botka - Varga R., Gorriarrán, Gera, Moutari - Radó (Bőle, 64.), Priskin (Lovrencsics B., 65.).

FK Jelgava:

Ikstens - Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics - Alhinho (Kauber, 70.), Bakmaz - Jaudzems, Kluskins (Pereplotkins, 77.), Grigaravicius - Ledesma (Razulis, 84.).

Gólszerző:

Varga R. (11., 69.)

Sárga lap:

Varga R. (45+1.), Leandro (79.), Botka (89.), illetve Bakmaz (18.), Kluskins (36.), Grigaravicius (45+1.), Redjko (59.)

Videoton FC-Balzan (máltai) 2-0 (0-0)

Felcsút, 2881 néző, v.: Jakimovski (macedón)

Videoton FC:

Kovácsik - Nego, Juhász R., Fejes, Stopira - Bódi (Géresi, 63.), Varga J. (Pátkai, 54.), Hadzic, Suljic - Lazovic, Scepovic.

Balzan:

Janjusevic - Savic, Bruno, Serrano, Bezzina - Ljubomirac (Lecao, 77.), R. Fenech, P. Fenech, Effiong (Grima, 93.) - Kaljevic, Cadu (Lepovic, 83.).

Gólszerzők:

Scepovic (79.), Lazovic (94.)

Sárga lap:

Suljic (45.), Stopira (60.), Juhász R. (61.), illetve Savic (22.), R. Fenech (39.), P. Fenech (45.), Kaljevic (45.)

Beitar Jerusalem (izraeli)-Vasas 4-3 (1-2)

Moshava stadion, zárt kapu, v.: Nenad Djokic (szerb)

Beitar Jerusalem:

Kleyman - Conte (Kahila, 69.), Keltjensz, Mori, Heister - Sabo, Paulino (Barihon, 72.), Claudemir (Benajun, 57.) - Vered, Sekter, Ezra.

Vasas:

Nagy - Burmeister, Kleisz, Risztevszki - Szivacski, Vida, Murka, Hangya - Kulcsár (Ádám, 67.), Pavlov (Király, 72.), Remili (Saglik, 55.).

Gólszerzők:

Paulino (19.), Benajun (88.), Vered (91.), Sabo (93.) illetve Pavlov (36., 43.), Kulcsár (53.).

Sárga lap:

Sabo (48.), illetve Saglik (56.), Kulcsár (59.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.