Sport

Labdarúgás: emlékezetes idényen van túl a megye abszolút gólkirálya

Labdarúgás: emlékezetes idényen van túl a megye abszolút gólkirálya

2017. június 19., hétfő
Labdarúgás: emlékezetes idényen van túl a megye abszolút gólkirálya
csonrgad_megye_kozponti_dijkioszo49_gs

Ezüstéremmel zárult a szezon az Algyő SK támadója, Táncos Bence számára, aki emellett egy egyéni elismerést is besöpört ebben az idényben.

Összesen 61 gólig jutott a Csongrád megyei U19-es bajnokság A csoportjában az Algyő SK támadója,

Táncos Bence

, aki ezzel fölényesen nyerte meg a gólkirályi címet. Teljesítményével nemcsak ebben a bajnokságban, hanem Csongrád megyében is kiemelkedett, hiszen a 16, megyei igazgatóság által szervezett bajnokság legeredményesebb játékosa volt 2016-17-ben a 19 éves futballista, aki ezzel felülmúlta tavalyi, szintén szép idényét, amikor 31 góllal zárt - idén majdnem sikerült megdupláznia ezt a számot. „Számomra, és a csapat számára is egy emlékezetes szezon volt, mert ugyan kitűztük célként a dobogó elérését, de nem gondoltuk, hogy ezt sikerül is elérnünk. Nagyon rövid volt a kispadunk, de a bajnokság első felében mégis ott voltunk az első három között, majd tavasszal meg tudtuk tartani a pozíciót. Szerintem másik csapatban nem tudtam volna ilyen eredményes lenni, nagyon önzetlen volt a középpályánk. Sokszor még a 100%-os ziccereket is bepasszolták” - mondta Táncos Bence, aki hozzátette, a fontos meccseken visszaadta ezeket a labdákat a társaknak, és megjátszotta a jobb helyzetben lévő társat. Érdekesség, hogy egyetlen alkalommal sem volt rá példa, hogy két egymást követő mérkőzésen ne talált volna be az algyői támadó: összesen hat olyan U19-es meccs volt, ahol pályára lépett, de nem szerzett gólt, viszont mindegyik ilyen alkalmat követően a következő mérkőzésen már újból feliratkozott a góllövők közé. Mint elmondta, célkitűzése volt a szezon előtt, hogy minden ellenfélnek sikerüljön gólt rúgnia - végül egyedül a Csengelének nem tudott betalálnia. Táncos Bence öt alkalommal a felnőttek között is szerepet kapott, valamint kilenc alkalommal a megyeháromban szereplő Algyő II-ben is játszott. Utóbbi csapatban a felnőttek között is sikerült gólt lőnie, összesen hétszer köszönt be a megyei III. osztályban szereplő csapatban. Bár csak 19 éves, mégis az Algyő pályafutása hetedik klubja - most azonban nincs tervei között a váltás. „A felkészülést végig a felnőtt csapattal csináltam, a következő szezonban pedig elvileg csak velük fogok dolgozni. Hosszú távon gondolkozok Algyőben, ahol kiváló körülmények között játszhatunk. Mindig a lehető legtöbbet szeretném elérni, ezzel a csapatunk is így van, így természetesen jövőre minél előrébb szeretnénk majd végezni” - tette hozzá Táncos Bence, aki úgy érzi, szüksége is van a rá váró, nagyjából egy hónapos pihenőre, miután úgy érzi, fárasztó szezonon van túl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.