Labdarúgás: emlékezetes idényen van túl a megye abszolút gólkirálya

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csonrgad_megye_kozponti_dijkioszo49_gs

Ezüstéremmel zárult a szezon az Algyő SK támadója, Táncos Bence számára, aki emellett egy egyéni elismerést is besöpört ebben az idényben.

Összesen 61 gólig jutott a Csongrád megyei U19-es bajnokság A csoportjában az Algyő SK támadója, Táncos Bence, aki ezzel fölényesen nyerte meg a gólkirályi címet. Teljesítményével nemcsak ebben a bajnokságban, hanem Csongrád megyében is kiemelkedett, hiszen a 16, megyei igazgatóság által szervezett bajnokság legeredményesebb játékosa volt 2016-17-ben a 19 éves futballista, aki ezzel felülmúlta tavalyi, szintén szép idényét, amikor 31 góllal zárt – idén majdnem sikerült megdupláznia ezt a számot. „Számomra, és a csapat számára is egy emlékezetes szezon volt, mert ugyan kitűztük célként a dobogó elérését, de nem gondoltuk, hogy ezt sikerül is elérnünk. Nagyon rövid volt a kispadunk, de a bajnokság első felében mégis ott voltunk az első három között, majd tavasszal meg tudtuk tartani a pozíciót. Szerintem másik csapatban nem tudtam volna ilyen eredményes lenni, nagyon önzetlen volt a középpályánk. Sokszor még a 100%-os ziccereket is bepasszolták” – mondta Táncos Bence, aki hozzátette, a fontos meccseken visszaadta ezeket a labdákat a társaknak, és megjátszotta a jobb helyzetben lévő társat.

Érdekesség, hogy egyetlen alkalommal sem volt rá példa, hogy két egymást követő mérkőzésen ne talált volna be az algyői támadó: összesen hat olyan U19-es meccs volt, ahol pályára lépett, de nem szerzett gólt, viszont mindegyik ilyen alkalmat követően a következő mérkőzésen már újból feliratkozott a góllövők közé. Mint elmondta, célkitűzése volt a szezon előtt, hogy minden ellenfélnek sikerüljön gólt rúgnia – végül egyedül a Csengelének nem tudott betalálnia. Táncos Bence öt alkalommal a felnőttek között is szerepet kapott, valamint kilenc alkalommal a megyeháromban szereplő Algyő II-ben is játszott. Utóbbi csapatban a felnőttek között is sikerült gólt lőnie, összesen hétszer köszönt be a megyei III. osztályban szereplő csapatban. Bár csak 19 éves, mégis az Algyő pályafutása hetedik klubja – most azonban nincs tervei között a váltás. „A felkészülést végig a felnőtt csapattal csináltam, a következő szezonban pedig elvileg csak velük fogok dolgozni. Hosszú távon gondolkozok Algyőben, ahol kiváló körülmények között játszhatunk. Mindig a lehető legtöbbet szeretném elérni, ezzel a csapatunk is így van, így természetesen jövőre minél előrébb szeretnénk majd végezni” – tette hozzá Táncos Bence, aki úgy érzi, szüksége is van a rá váró, nagyjából egy hónapos pihenőre, miután úgy érzi, fárasztó szezonon van túl.

Előző sztori

Labdarúgás: minden körülményt legyőzött a Makó

Következő sztori

Mecsetből távozó muszlimok közé hajtott egy furgon Londonban (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek