Sport

Kosárlabda: nemzetközi színtéren fejlődhet Révész Ádám

Kosárlabda: nemzetközi színtéren fejlődhet Révész Ádám

2017. június 12., hétfő
Kosárlabda: nemzetközi színtéren fejlődhet Révész Ádám
szedeak-kaposvar028kf

A 3x3-as magyar U23-as válogatottban kapott helyet a Naturtex-SZTE-Szedeák centere, Révész Ádám, aki előtt telített program áll a nyári hónapokban is.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által életre keltett, U23-as játékosok számára kiírt Nemzetek Ligája nevű sorozatban részt vesz Magyarország válogatottja is. A sportág 3x3-as szakágának szabályai szerint lebonyolított tornán szereplő magyar csapatban szerepet kapott a Naturtex-SZTE-Szedeák centere,

Révész Ádám

is. "Nem számítottam rá, de örültem neki. Egy sportoló számára a legnagyobb elismerést jelenti az, ha képviselheti az országát. Tetszik is a játék, nem ugyanaz mint az öt az öt ellen, de sokat lehet fejlődni. Csak a pozitívumot lehet látni benne" - fogalmazott portálunknak Révész Ádám. A Nemzetek Ligája első fordulója Csehországban zajlott: az ottani küzdelmek során a felnőtt tornán - többek között a francia élvonalbeli játékosokra alapozó francia csapatot is legyőzve - megnyerték a csoportjukat, ám az utolsó csoportmeccsen bokasérülést szenvedett a szegedi kosaras, így nem tudott segíteni a hétvégén a Nemzetek Ligája sorozat találkozóin, ahol már csere nélkül kellett lejátszania a meccseit a magyar csapatnak. "Ami a fejlődés részét illeti: támadni talán könnyebb, hiszen kevesebben vannak a pályán, de védekezni viszont nehezebb. Nincs besegítés, itt egy az egyben kell védekezni, erre nekem szükségem is van, hogy a játék ezen elemében fejlődjek. Ráadásul mindez meccsszituációban történik" - fogalmazott Révész Ádám, aki hozzátette, a társak kihozták a maximumot a szolnoki, második és harmadik fordulóban, ahol mindkét alkalommal második helyen végzett a magyar csapat. Ezzel azonban nincs vége a tornának: kedden újra az edzőtábor következik, majd hétvégén újabb meccsek, ez pedig egész júniusban így fog zajlani, így kevés pihenő jut a fiatal szegedi centernek. "Nem bánom, hogy így alakult, itthon is lenne minden nap edzésünk, örülök, hogy éles szituációban tudok kosarazni" - zárta Révész Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.