Sport

Kézilabda: a Barcelonával biztosan találkozik a MOL-Pick Szeged a BL-ben

Kézilabda: a Barcelonával biztosan találkozik a MOL-Pick Szeged a BL-ben

2017. június 30., péntek
Kézilabda: a Barcelonával biztosan találkozik a MOL-Pick Szeged a BL-ben
mol.pick-szeged-barcelona-mj013-_DSC4213

Pénteken este Ljubjanában tartják meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2017/2018-as csoportkörének sorsolását. Az már biztos, hogy Juan Carlos Pastor tanítványai egy nyolcasba kerülnek a katalán sztárcsapattal, de a címvédő Vardar is a lehetséges csoportellenfelek között szerepel.

Pénteken este 21 órától sorsolják ki Ljubjanában a kézilabda Bajnokok Ligájának 2017/2018-as szezonjának csoportbeosztását. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden tette közzé a kalapok beosztását, aminek értelmében a Telekom Veszprém az első, míg a MOL-Pick Szeged a hatodik kalapból várja a sorsolást. Ez azt is jelenti, hogy a szintén első kalapos Barcelona biztosan a Tisza-parti gárda ellenfele lesz a csoportkörben, ugyanis azonos országok csapatai nem kerülhetnek egy nyolcasba, így a Szeged sem kaphatja a Veszprémet ebből a kalapból. A bakonyiak pedig biztos, hogy egy csoportban szerepelnek majd a szintén hatodik kalapos Celjével.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2017/2018-as magyar érdekeltségű csoportjainak kalapbeosztása

A-B csoport

1. kalap: Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol) 2. kalap: Vardar Szkopje (macedón), Kielce (lengyel) 3. kalap: PSG (francia), Löwen (német) 4. kalap: PPD Zagreb (horvát), Aalborg (dán) 5. kalap: Meskov Breszt (fehérorosz), Wisla Plock (lengyel) 6. kalap: Celje (szlovén), MOL-Pick Szeged 7. kalap: Kristianstad (svéd), Flensburg (német) 8. kalap: THW Kiel (német), Nantes (francia) Szintén biztos a sorsolás előtt, hogy a Kiel, a PSG és a Flensburg egy nyolcasba kerülnek, ugyanis a németek egyedüliként három csapattal képviseltetik magukat a Bajnokok Ligája főtábláján, így a Flensburg nem kerülhet össze a Löwennel, míg a PSG sem a Nantes csapatával. Ebből adódóan a Löwen, a Nantes és a Kristianstad is egy nyolcas tagja lesz, hozzájuk sorsolják a további együtteseket. A BL lebonyolítása nem változik, ezúttal is 28 csapat verseng a trófeáért, két nyolcas és két hatos csoportban. A csoportkör első fordulóját szeptember 13-17-én rendezik, az A és B csoport – tehát a Szeged és a Veszprém csoportjai – küzdelmei 2018. február 28-a és március 4-e között zárulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.