Bulvár

Hogyan előzzük meg a hőgutát és igyunk eleget ezen a nyáron?

Hogyan előzzük meg a hőgutát és igyunk eleget ezen a nyáron?

2017. június 20., kedd
Hogyan előzzük meg a hőgutát és igyunk eleget ezen a nyáron?
exercise-in-hot-weather

Egyre inkább itt a nyár, 30 fok fölötti hőmérsékletek is előfordulnak és sokan a tengerparton nyaralnak. Egészségünk megőrzésének és a jó közérzetnek az alapja az elegendő folyadékbevitel. Napozás közben könnyen megfeledkezünk az olyan ránk leselkedő veszélyekről, mint a hőguta. Az amerikai Center for Disease szerint évente átlagosan 618-an halnak meg hőguta következtében az Egyesült Államokban.

Ahogy a hőmérséklet újabb rekordokat dönt, úgy az emberi testnek is egyre több vízre van szüksége a megfelelő működéshez. Ha a test nem kap elég folyadékot kimerültség tünetei állnak elő és hőguta következhet be percek alatt. A hőguta a testhőmérséklet gyors emelkedésével jár együtt. A belső hőmérséklet 37 Celsius fokról 41 fok fölé kúszhat 15 percen belül. Ezt megelőzi az ún. kimerültség érzés, melyet hányinger, izomgörcs, erős izzadás és gyenge pulzus kísér. Ha a hőguta jeleit tapasztalja létfontosságú, hogy azonnal hagyjon abba minden megerőltető tevékenységet, menjen árnyékba és igyon egy kevés hideg vizet.

E5UC8HTGT3

A hőguta megelőzésének egyik legalapvetőbb módja az elegendő mennyiség folyadékbevitel. Ne várjuk meg míg szomjasak leszünk, hanem folyamatosan igyunk vizet a nap folyamán. Az emberi testnek körülbelül 9-13 pohár vízre van szüksége egy nap. Az elegendő folyadékbevitel biztosításához jó társ lehet egy vízadagoló.

Próbálja ki most 14 napig egy ballon víz áráért!

Forrás: http://blog.clearwater.hu/hogyan-elozzuk-meg-a-hogutat-es-igyunk-eleget-ezen-a-nyaron/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.