Közélet

Három-négy táborba is beíratják gyermeküket a szülők

Három-négy táborba is beíratják gyermeküket a szülők

2017. június 20., kedd
Három-négy táborba is beíratják gyermeküket a szülők
agota_tabor112_gs

A legolcsóbb és a legnépszerűbb nyári táborok már beteltek Szegeden, de még mindig van szinte minden hétre szabad hely. A legolcsóbb táborokat akár 5-10 ezer forint alatt elcsíphetik a szülők, de előfordulhat az is, hogy akár 60 ezer forintot is ki kell fizetniük azért, hogy csemetéjük öt napig jól érezze magát.

Beköszöntött a nyári szünidő, az előző héten befejeződött a tanítás, több helyen már a bizonyítványt is kiosztották. A szülők számára azonban gyakran komoly gondot okoz csemetéik elhelyezése, a nagymama vagy messze él, vagy nem mindig ér rá, a szabadságuk pedig véges. Nem meglepő módon sok szülő a gyermek nyári táborba küldésével oldja meg a problémát. „Szegedről és a környező településekről, Zsombóról, Bordányból, Tiszaszigetről rengeteg gyermek jön, mert a város vonzáskörzetében élők közül sokan járnak be dolgozni, könnyebb ide hozni őket egy táborba” – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak

Orbán Hedvig

, a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetője. Az intézmény idén 72 tábort indít különböző témakörökben és eltérő korosztályokat megcélozva. Tapasztalatai szerint egy gyermeket általában két-három-négy táborba is beíratnak, tudatosan ügyelve arra, hogy lefedjék azt az időszakot, amikor nem tudnak kivenni szabadságot.

vakacio_fuzet003kf

„A cukrásztáborok, a Lego és a Lego robotika táborok teltek be a leghamarabb” – mondta Orbán Hedvig. Mindegyikből több turnust hirdettek, a Lego táborból egyenesen hatot. A legolcsóbb, csak étkezési térítési díjas önkormányzati tábor turnusaira sincs már hely 2800 forintért. Nem sokkal drágábbak azonban a Pedagógiai Szakszolgálat és az Agóra közös táborai, amelyeken 5 ezer forint ellenében vehetnek részt a táborozók. Rengeteg téma közül választhatnak a gyerekek. Tanulhatnak angolul és kínaiul, űzhetnek sportokat a sakktól a kötélugrásig. Nemcsak a természettudományokkal, hanem őseink nomád hagyományaival is megismerkedhetnek. A kreatív iskolások fotózhatnak, filmet készíthetnek, improvizálhatnak színészként, vagy éppen barkácsolhatnak. A táborok többsége ötnapos, 15 ezer és 17 ezer forint közötti összeget kell fizetni a szolgáltatásért. Kivételek természetesen akadnak, a Sun City Szabadidőközpont wakeboardos bentlakásos tábora 60 ezer forintba kerül ugyanennyi időre, de ha a szülő délutánonként hazaviszi a gyermekét, a díj 40 ezer forintra redukálódik. Azonban egyedi, gyakran ingyenes programok is várják a fiatalokat a város több pontján. A Somogyi-könyvtár elkalauzolja a gyermekeket a mesék, a könyvek birodalmába. A nyár végén az ÁGOTA Alapítvány Játszóházába érdemes ellátogatni, ők augusztus 14-től hétköznap délutánokra ajánlanak programokat, kézműves foglalkozásokat, társasjátékozást, csocsózást, vagy akár tanodai fejlesztést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.