//

Három-négy táborba is beíratják gyermeküket a szülők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor112_gs

A legolcsóbb és a legnépszerűbb nyári táborok már beteltek Szegeden, de még mindig van szinte minden hétre szabad hely. A legolcsóbb táborokat akár 5-10 ezer forint alatt elcsíphetik a szülők, de előfordulhat az is, hogy akár 60 ezer forintot is ki kell fizetniük azért, hogy csemetéjük öt napig jól érezze magát.

Beköszöntött a nyári szünidő, az előző héten befejeződött a tanítás, több helyen már a bizonyítványt is kiosztották. A szülők számára azonban gyakran komoly gondot okoz csemetéik elhelyezése, a nagymama vagy messze él, vagy nem mindig ér rá, a szabadságuk pedig véges. Nem meglepő módon sok szülő a gyermek nyári táborba küldésével oldja meg a problémát.

„Szegedről és a környező településekről, Zsombóról, Bordányból, Tiszaszigetről rengeteg gyermek jön, mert a város vonzáskörzetében élők közül sokan járnak be dolgozni, könnyebb ide hozni őket egy táborba” – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetője. Az intézmény idén 72 tábort indít különböző témakörökben és eltérő korosztályokat megcélozva. Tapasztalatai szerint egy gyermeket általában két-három-négy táborba is beíratnak, tudatosan ügyelve arra, hogy lefedjék azt az időszakot, amikor nem tudnak kivenni szabadságot.

vakacio_fuzet003kf

„A cukrásztáborok, a Lego és a Lego robotika táborok teltek be a leghamarabb” – mondta Orbán Hedvig. Mindegyikből több turnust hirdettek, a Lego táborból egyenesen hatot. A legolcsóbb, csak étkezési térítési díjas önkormányzati tábor turnusaira sincs már hely 2800 forintért. Nem sokkal drágábbak azonban a Pedagógiai Szakszolgálat és az Agóra közös táborai, amelyeken 5 ezer forint ellenében vehetnek részt a táborozók.

Rengeteg téma közül választhatnak a gyerekek. Tanulhatnak angolul és kínaiul, űzhetnek sportokat a sakktól a kötélugrásig. Nemcsak a természettudományokkal, hanem őseink nomád hagyományaival is megismerkedhetnek. A kreatív iskolások fotózhatnak, filmet készíthetnek, improvizálhatnak színészként, vagy éppen barkácsolhatnak.

A táborok többsége ötnapos, 15 ezer és 17 ezer forint közötti összeget kell fizetni a szolgáltatásért. Kivételek természetesen akadnak, a Sun City Szabadidőközpont wakeboardos bentlakásos tábora 60 ezer forintba kerül ugyanennyi időre, de ha a szülő délutánonként hazaviszi a gyermekét, a díj 40 ezer forintra redukálódik.

Azonban egyedi, gyakran ingyenes programok is várják a fiatalokat a város több pontján. A Somogyi-könyvtár elkalauzolja a gyermekeket a mesék, a könyvek birodalmába. A nyár végén az ÁGOTA Alapítvány Játszóházába érdemes ellátogatni, ők augusztus 14-től hétköznap délutánokra ajánlanak programokat, kézműves foglalkozásokat, társasjátékozást, csocsózást, vagy akár tanodai fejlesztést.

Default thumbnail
Előző sztori

Elkezdődött a Valami Amerika harmadik részének forgatása

Következő sztori

Hátország: vidékbajnok lett a Gellért SE

Legutóbbi hasonló cikkek