Főszerepben a szegedi papucs a Múzeumok Éjszakáján

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

papucs11

Ismét színes programokat kínálnak a szegedi múzeumok szombaton a Múzeumok Éjszakáján.

A Móra Ferenc Múzeum előtti színpadon 18 órától néptáncbemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők, majd népzenei koncert után hirdetik ki a papucs szépségverseny nyerteseit. Este fél kilenctől papucsos felvonulást redeznek, amelyhez a gyülekező a Dugonics téren lesz 20 órától. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti szegedi papucsban érkezzen. A múzeumban néhány órára a nagyközönség elé tárul a Szeged közelében frissen felfedezett arany lábvért is, háromnegyed tíztől pedig a hagyományos Szent Iván éji tűzugrást próbálhatják ki a bátrabbak.

A Kass János Baráti Kör szervezésében vetítés és tárlatvezetés is lesz a Kass Galériában, 18 órától folyamatosan vetítve látható az 1995 és 2010 közötti beszélgetésekből, interjúkból szerkesztett dokumentumfilm, a ‘Kass János üzenete’ – Jelenczki István alkotása. A Kass és a Zene kiállításhoz kapcsolódóan 19.30-kor és 22.30-kor diavetítéssel bővített, rendhagyó tárlatvezetést tart Szőkefalvi-Nagy Erzsébet.

A Múzeumok Éjszakája teljes szegedi programját a Móra Ferenc Múzeum honlapján tekinthetik meg.

Előző sztori

Merkel: az Európai Unió jövője fontosabb a Brexit-tárgyalásoknál

Következő sztori

Motorsport: három kategória, három aranyérem – tovább robognak az algyői offroadosok