Közélet

Fidesz: Czeglédy Csaba piszkos ügyekben állt a baloldal rendelkezésére

Fidesz: Czeglédy Csaba piszkos ügyekben állt a baloldal rendelkezésére

2017. június 21., szerda
Fidesz: Czeglédy Csaba piszkos ügyekben állt a baloldal rendelkezésére
Czeglédy Csaba

A Fidesz szerint a baloldal azért állt egy gyerekeket, diákokat átvágó, adócsaló ügyvéd mögé, mert ő az egyik bizalmi emberük és már sok piszkos ügyben állt a rendelkezésükre.

A Fidesz szerint a baloldal azért állt egy gyerekeket, diákokat átvágó, adócsaló ügyvéd mögé, mert ő az egyik bizalmi emberük és már sok piszkos ügyben állt a rendelkezésükre.

Németh Szilárd

, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az MSZP előbb egy terroristát, Ahmed H.-t mentegetett, majd egy visszaeső bűnöző,

Czeglédy Csaba

mögé állt. Emlékeztetett arra, hogy az ügyvédet 2002-ben nyolc hónapra ítélték a Rébusz iskolaszövetkezet ügyében magánokirat-hamisítás, számviteli fegyelem megsértése és adócsalás miatt. A kormánypárti politikus szerint az ügyvédet most ugyanolyan ügy miatt "vitték be a kaptárba" és került előzetes letartóztatásban, ami miatt már egyszer elítélték. Hozzátette: ahelyett, hogy Czeglédy Csabát eltiltották volna ettől a tevékenységtől, ő tovább folytatta a praxisát és szervezte a diákmunkát. Az adó be nem vallása miatt most 3,3 milliárd forint kárt okozott az államnak és több ezer diákot vágott át, akik nem, vagy csak részben jutottak hozzá a fizetésükhöz - mondta. A képviselő szerint az MSZP mellett a DK is a korrupció oldalára állt Czeglédy Csaba támogatásával, hiszen a férfi szombathelyi önkormányzati képviselőként nemcsak politikai, hanem ügyvédi munkát is végzett nekik. Kitért arra, hogy Czeglédy Csaba 2014-ben "komcsi álcivil szervezet" és az MSZP, a DK közös jelöltje volt Szombathelyen, megválasztása után pedig frakcióvezető lett. Szerinte ezt hívják korrupciónak: ha valaki politikusnak áll, akkor úgy gondolja, mindent megtehet. Úgy folytatta: miután az ügyvéd lebukik, a baloldal nem azt mondja, hogy nézzük meg a nyomozás eredményét. Olyan mondatokat ejtenek el, mint Ujhelyi István MSZP-alelnök, európai parlamenti képviselő: Czeglédy Csaba veled vagyunk - közölte. Megjegyezte: "lehet, hogy együtt lesznek egyszer", ha a bűncselekmény megáll és bíróság elítéli Czeglédy Csabát, akkor ezekért a mondatokért felelni kell. Németh Szilárd úgy összegzett: az MSZP és a DK "legbizalmibb ügyvédjéről" van szó, mert "a két nagy halat",

Botka Lászlót

, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és

Gyurcsány Ferenc

volt miniszterelnököt, a DK miniszterelnök-jelöltjét, "Jumpin' Jack Flashét" védte. A plakáttörvényre vonatkozó kérdésre a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta, aki megszavazza a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen az államfő által visszaküldött törvényt, az tiszta közéletet akar. Aki nem támogatja, az a fekete pártfinanszírozásban érdekelt - mondta. Németh Szilárdot kérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint lezárták a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályát, mivel tömegével mondtak fel a dolgozók, hogy a közelben most nyílt bútoráruházban dolgozhassanak. A kormánypárti politikus azt mondta, telefonon beszélt a kórház főigazgatójával, aki azt mondta neki, hogy a hír nem igaz, nem történt tömeges felmondás. Lehet, hogy van egy-két ember, aki úgy gondolta, hogy az IKEA-ban jobb helye lesz, mint a kórházban - tette hozzá. Elmondta, a betegellátás jobbítása érdekében folyamatos és tervezett felújítások zajlanak, ez a mostani bezárás is amiatt történt. A kórháznak 1249 ágya van, ennek négy százalékát, a 3-as belgyógyászati osztály 267 aktív, 259 krónikus ágyából 42-t érint a felújítás - közölte. Azok a kórtermek vannak bezárva, ahol megkezdődik a festés, a nyílászárócsere - magyarázta. Kérdésre elmondta azt is, hogy szerinte a civiltörvény ki fogja állni az alkotmányosság próbáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.