Közélet

Fidesz: Brüsszel egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot

Fidesz: Brüsszel egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot

2017. június 6., kedd
Fidesz: Brüsszel egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) nyomást akar gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra, és egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot.

Budai Gyula

, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: tavaly novemberben a Szegedi Törvényszék terrorcselekmény és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt tíz év fegyházra ítélte és kiutasította Magyarországról Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt. Az ügyben a másodfokú tárgyalás június 15-én lesz a Szegedi Ítélőtáblán. A kormánypárti politikus szerint az EP a Magyarországot elítélő közelmúltbeli határozatában "minden gondolkodás nélkül" elfogadta az Amnesty International megállapítását a röszkei határátkelőnél 2015-ben történtekről, miszerint - idézte - "a terrorcselekmény pontosan meg nem határozott tárgyak eldobásában merült ki", Ahmed. H pedig megafonon keresztül igyekezett lecsillapítani a tömeget. Budai Gyula közölte: a videofelvételeken ezzel szemben az látszik, hogy a szír férfi a határzár áttörésére biztatott. A brüsszeli bürokraták ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, hány útlevelet találtak Ahmed H.-nál az elfogásakor, inkább Magyarországot marasztalják el, az erről szóló határozatban pedig lényegében szabadlábra helyeztetnék a terrorcselekmény miatt elítélt férfit - fogalmazott a képviselő. Megjegyezte, hogy a szír állampolgárnál hét útlevelet találtak, köztük egy ciprusit. Azt is mondta, hogy Ahmed H. egy olyan iszlám csoportnak volt tagja, amelyet terroristaszervezetek fedőszervezetként szoktak használni. A "Soros György által pénzelt" Amnesty Internationalre kitérve a politikus hozzátette: a szervezet kampányt indított az elítélt szabadon bocsátásáért. "Nem véletlen, hogy Soros György Brüsszelben lobbizott, és ennek eredményeképpen megszületett a Magyarországot elmarasztaló határozat" - mondta. Budai Gyula úgy összegzett: a manchesteri és a londoni terrortámadás fényében még inkább felháborítónak tartják, hogy a brüsszeli bürokraták "terroristákat vesznek pártfogásukba", "biztatást adva" ezzel terrorszervezeteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.