Közélet

Előzetes letartóztatásban a négy győri embercsempész

Előzetes letartóztatásban a négy győri embercsempész

2017. június 26., hétfő
Előzetes letartóztatásban a négy győri embercsempész
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a négy győri férfit, akik nyolc pakisztáni illegális bevándorlót akartak Ausztriába csempészni - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két személygépkocsival érkezett június 20-án az éjjeli órákban Mórahalom külterületére, s a két gépkocsiba mindösszesen nyolc pakisztáni illegális bevándorlót vettek fel. A migránsokat embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon ismeretlen módon és időben, akik egyébként az országban történő jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. A gyanúsítottak célja az volt, hogy fejenként 40.000.-Ft ellenében a nyolc személyt Ausztriába szállítsák. Az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatására a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind a négy férfi előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte a vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban. A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, cselekményeiket részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések, ketten pedig az ellenük kibocsátott körözés hatálya alatt követték el. A bíróság határozatával szemben ketten fellebbezést jelentettek be, míg két gyanúsított vonatkozásában a kényszerintézkedést elrendelő határozat jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.