Bulvár

Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban

Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban

2017. június 14., szerda
Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban
medve_latvanyetetes_2017

Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban, a vendégek látványetetéseket láthatnak szombaton a Tisza-parti város állatkertjében - közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

Az este hétkor kezdődő sétákon a vendégek számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak az állatkert lakóival, hiszen az élőlények egy része éjjel aktív, ezért a sötétben figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek. A programok sora a rozsomákok látványetetésével kezdődik, a népnyelvben torkosborznak is nevezett ragadozók zsákmányszerző képességét figyelhetik meg az érdeklődők. Ezt a borjúfókák esti tornája követi, majd a vendégek szemtanúi lehetnek a barna medvék vacsorájának. Kiderül, hogy az oroszlánok miként vadásznak műzebrára, a program pedig a dél-amerikai dzsungelek királyaként számon tartott jaguár etetésével zárul. Az est folyamán a vendégek egzotikus állatokkal ismerkedhetnek a terráriumházban, a vállalkozó szelleműek kígyót is simogathatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.