Közélet

Egyedülálló zöld övezet Szeged szívében

Egyedülálló zöld övezet Szeged szívében

2017. június 18., vasárnap
Egyedülálló zöld övezet Szeged szívében
cedrus_liget_kulter_9

A városközpontban jönnek létre a modern eleganciát, kényelmet, környezettudatosságot és költséghatékonyságot ötvöző álomotthonok.

A

Cédrus Liget

teljesen új értelmet ad a társasház és az otthon fogalmának, ahol nincs szükség kompromisszumokra a kényelmes otthon és a Belváros közelsége, a saját kert és a parkolóhelyek tekintetében. Szolgáltatásaival és infrastruktúrájával teljesen egyedülálló környezetet teremt a lakók számára. A tervek szerint a Cédrus Liget a Huszár utcában valósul majd meg, a volt Kábelgyár hat hektárnyi területéből zöld övezetet varázsolva a magas szintű élettér mellett étteremmel, kávézóval, konditeremmel, szépségszalonnal és élelmiszerüzlettel. A Cédrus Liget 355.000 és 399.000 Ft/m2 áron elérhető kulcsrakész lakásai egyszerre bírnak a Belváros, a tömegközlekedés, az egyetemi épületek, bevásárlóközpontok közelségének előnyével, miközben komfortos zöld környezetet biztosítanak a város szívében, nyugodt otthont kínálva azoknak, akinek fontos a környezettudatosság, a modern technológia. A világhírű tervezőcsapat Szegedre hozta a modern építészet és technológia legjavát. Az egy ütemben megvalósuló projekt befejeztével a tulajdonos minden kényelmét kielégítő, kulcsrakész otthonát veheti át, melybe akár már aznap beköltözhet. A kulcsrakész kialakítás magában foglalja a festett falakat, 1. osztályú padló és falburkolatokat, csempéket minden helyiségben, a kész konyhát, beépített konyhabútorral, mosogatótálcával, indukciós főzőlappal, sütővel és központi elszívó berendezéssel, a fürdőszoba szanitereket, valamint a légkondicionáló és riasztóberendezéseket a kapcsolókat és szerelvényeket.

cedrus_liget_teraszos_1

Az energiafelhasználás elszámolása (fűtés, elektromos áram) lakásonként, önálló mérőóra alapján történik. Az innovatív építészeti megoldásoknak köszönhetően minden földszinti és emeleti lakáshoz nagy méretű terasz tartozik, melyet parapet és szemöldök nélküli, alumínium tokos, kétrétegű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott panoráma ablak köt össze a lakásokkal. Számos variációból állítható össze a lakás belső kinézete, de természetesen egyedileg választott, hozott anyaggal is tökéletesen elvégezhető a kivitelezést. A parkolásról egy 1100 férőhelyes mélygarázs gondoskodik, ahol egy vagy akár több jármű tárolására alkalmas, zárható garázsok is igényelhetők. A teljes létesítmény hőszolgáltatásáról saját geotermikus rendszer gondoskodik. A padlófűtés és az alapfelszereltségébe tartozó lakásonként szabályozható klímarendszer páratlan emissziós mutatókat és több, mint 30%-os rezsicsökkenést garantál. Minden lakás önálló almérővel rendelkezik, így a központi üzemeltetés és karbantartás minden előnye mellett kizárólag a saját fogyasztás után kell fizetni.

cedrus_liget_kulter_4

"Részben szegedinek érezve magam 4 év szegedi gimnázium után, a valós városismeret és rengeteg helyi barátság kifejezetten ösztönzött arra, hogy értékes és előremutató projektet alkossunk meg kollégáimmal. Az elmúlt 20 évben számos helyen dolgoztunk és jártunk a világban és alkalmunk volt megismerni milyen is a mai modern városi élettér. Szeged csodálatos történelmi belvárosa mellett egy modern kortárs nemzetközi szintű épületegyüttessel, egy hatalmas parkkal és vízfelületekkel igazi alternatívát alkottunk meg azoknak, akik a belvárost akár gyalogosan használva szeretnének élni egy igazán környezettudatos és minden modern kényelmi igényt kielégítő lakókörnyezetben" - mondta el a projektről

Bara Ákos

tervező. AZ 593 lakást magában foglaló beruházás kivitelezése 2017. októberben kezdődik meg, míg az értékesítés már júniusban megindul. Az első lakások átadása 2019. második negyedévében várható. Az előértékesítéssel kapcsolatban további információk a Cédrus Liget

honlapján

, illetve az ott megadott elérhetőségeken http://www.youtube.com/watch?v=BTDx7ABihNc (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.