Közélet

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

2017. június 7., szerda
Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták
farkas_andras01_gs

A közelmúltban elkövetett terrorcselekmények és a migráció jelentősen megváltoztatta az európai utazási szokásokat – tudta meg portálunk Farkas Andrástól, a Congress&Travel Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Az elmúlt hetekben szinte mindennapossá váltak Európában a terrorcselekmények. 22 halálos áldozattal és 59 sérülttel járt

egy öngyilkos merénylő robbantása Machesterben

,

Ariana Grande

amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén. A német Rock am Ring fesztivál nyitónapját

megszakították

, mivel az illetékes rendőrkapitányság szerint nem lehetett kizárni, hogy terrorveszély fenyegette a rendezvényt.

Londonban heten haltak meg

akkor, amikor egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre. A legutóbbi eset kedden: egy férfi

kalapáccsal támadt

a párizsi Notre Dame előtti téren egy rendőrre.

Farkas Andrást

arról kérdeztük, hogy a tragédiák mennyire befolyásolják a magyar utazási szokásokat. A C&T Hungary Kft. ügyvezető igazgatója leszögezte: nincs kevesebb útfoglalás, mint a korábbi években. Azokat a helyeket viszont inkább kerülik honfitársaink, ahol a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma és az adott ország magyar nagykövetsége felhívja a figyelmet, hogy nem ajánlott oda utazni. Ide tartoznak például a közel-keleti arab országok, ahol azonban olcsóbbá váltak a szálláshelyek és a programok, így ezek a katasztrófaturizmus „paradicsomának” számítanak. A legnépszerűbb úti cél a magyarok számára továbbra is Horvátország. Ezt követi Olaszország, Spanyolország, Bulgária, a Kanári-szigetek, valamint újdonságként Albánia. Farkas András hozzátette, a turisták biztonsági szempontok miatt ma már inkább a csoportos utazásokat, és nem az egyénieket részesítik előnyben.

farkas_andras02_gs

Mivel az internet korában élünk, így nem meglepő, hogy a legtöbben ma már nem személyes találkozáson kérik az utazási irodák segítségét, hanem a világhálón keresztül. Van azonban, ami változatlan maradt: a legtöbben az utolsó pillanatban szervezkednek, azaz last minute utat választanak. Érdekesség, hogy az angolok, a németek, a belgák és a hollandok eddig nem a fentebb felsorolt dél-európai országokban nyaralnak, hanem Európa középső részein pihenik ki fáradalmaikat. „Ez már tavaly is észrevehető volt, de idén különösen igaz. Magyarország szerepe is felértékelődött, hazánkba a megszokottnál sokkal több turista érkezik. A visszajelzések kedvezőek: a külföldiek azt tapasztalják, hogy ide bátran jöhetnek, mert nincs mitől tartaniuk” – ismertette az ügyvezető igazgató, aki végül elmondta, ez az ország gazdasági mutatóira is kedvező hatást gyakorolhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.