Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Utazás

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

farkas_andras01_gs

A közelmúltban elkövetett terrorcselekmények és a migráció jelentősen megváltoztatta az európai utazási szokásokat – tudta meg portálunk Farkas Andrástól, a Congress&Travel Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Az elmúlt hetekben szinte mindennapossá váltak Európában a terrorcselekmények. 22 halálos áldozattal és 59 sérülttel járt egy öngyilkos merénylő robbantása Machesterben, Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén. A német Rock am Ring fesztivál nyitónapját megszakították, mivel az illetékes rendőrkapitányság szerint nem lehetett kizárni, hogy terrorveszély fenyegette a rendezvényt. Londonban heten haltak meg akkor, amikor egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre. A legutóbbi eset kedden: egy férfi kalapáccsal támadt a párizsi Notre Dame előtti téren egy rendőrre.

Farkas Andrást arról kérdeztük, hogy a tragédiák mennyire befolyásolják a magyar utazási szokásokat. A C&T Hungary Kft. ügyvezető igazgatója leszögezte: nincs kevesebb útfoglalás, mint a korábbi években. Azokat a helyeket viszont inkább kerülik honfitársaink, ahol a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma és az adott ország magyar nagykövetsége felhívja a figyelmet, hogy nem ajánlott oda utazni. Ide tartoznak például a közel-keleti arab országok, ahol azonban olcsóbbá váltak a szálláshelyek és a programok, így ezek a katasztrófaturizmus „paradicsomának” számítanak.

A legnépszerűbb úti cél a magyarok számára továbbra is Horvátország. Ezt követi Olaszország, Spanyolország, Bulgária, a Kanári-szigetek, valamint újdonságként Albánia. Farkas András hozzátette, a turisták biztonsági szempontok miatt ma már inkább a csoportos utazásokat, és nem az egyénieket részesítik előnyben.

farkas_andras02_gs

Mivel az internet korában élünk, így nem meglepő, hogy a legtöbben ma már nem személyes találkozáson kérik az utazási irodák segítségét, hanem a világhálón keresztül. Van azonban, ami változatlan maradt: a legtöbben az utolsó pillanatban szervezkednek, azaz last minute utat választanak.

Érdekesség, hogy az angolok, a németek, a belgák és a hollandok eddig nem a fentebb felsorolt dél-európai országokban nyaralnak, hanem Európa középső részein pihenik ki fáradalmaikat. „Ez már tavaly is észrevehető volt, de idén különösen igaz. Magyarország szerepe is felértékelődött, hazánkba a megszokottnál sokkal több turista érkezik. A visszajelzések kedvezőek: a külföldiek azt tapasztalják, hogy ide bátran jöhetnek, mert nincs mitől tartaniuk” – ismertette az ügyvezető igazgató, aki végül elmondta, ez az ország gazdasági mutatóira is kedvező hatást gyakorolhat.

Tovább olvasom

Utazás

Szeged is népszerű úti cél lesz az ünnepi hosszú hétvégén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromszoros forgalmat hoz a szállodákban a négynapos hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest.

Tovább olvasom

Utazás

Tengerre, magyar! – a szegediek az Adriára és a Fekete-tengerhez mennek nyáron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok gyakran maguk szervezik meg az utazást és a szállást is, az idősebbek viszont szívesebben áldoznak a kulturális körutazásokra és a múzeumi belépőkre. A terrorveszély kihat a franciaországi és törökországi nyaralások népszerűségére, Görögországtól is elvette sokak kedvét a migrációs válság és a gazdasági problémák. Belföldön a wellness napok és az egynapos kirándulások már őszig beteltek. Rövid utazások esetén is fontos a biztosítás kötése, mert akár 400 ezer forintnál is többe kerülhet egy kétnapos külföldi betegellátás.

Tovább olvasom

Utazás

Hotelt nyitottam a kisszobában – az Airbnb Szegeden is megjelent

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyre többet hallunk a közösségi módon alapuló alkalmi lakáskiadásról. Az említett szolgáltatás legismertebb képviselőjének, az Airbnb-nek betiltását már több országban próbálták elérni, hazánkban pedig az adóhatóság mutat kiemelt érdeklődést iránta. Habár egyelőre még csak a fővárosi lakáspiacra gyakorolt jelentős hatást, de már Szegeden is több tucat lakástulajdonos feltöltötte szobáját, ingatlanát a nemzetközi honlapra.

Tovább olvasom

Aktuál