Baks nyerte a Kinizsi Vándorkupát az idei Juniálison + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fabiansebestyen_junialis (2)

Nem csak a résztvevő települések, hanem az érdeklődők száma is rekordot döntött az idei Kinizsi Juniálison: 22 induló csapat közül Baks nyerte meg a versenyt, 315 ponttal, a második Pusztaszer település lett, míg a vándorkupát háromszor is elnyerő Tömörkény ezúttal a harmadik helyezést érte el. A családok versenyében a dóci bizonyult a legeredményesebbnek, így ők kapták meg az erről szóló emlékplakettet.

A Tisza-menti falvak és városok legnagyobb játékos vetélkedője látványos bevonulással kezdődött szombat reggel a Kinizsi Parkban. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott köszöntőjében gratulált a megyében egyedülálló verseny szervezőinek valamint résztvevőinek, és az összetartozás példaértékű rendezvényének nevezte a Kinizsi Juniálist. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség„– idézte Wass Albert gondolatát a megyei kormányhivatal vezetője, amely szerinte ennek a nemes versengésnek a mindenkori üzenete.

A rendezvény főszervezője és egyben házigazdája, Farkas Sándor országgyűlési képviselő hangsúlyozta: amikor öt évvel ezelőtt kitalálták ezt a programot lehetőséget kívántak teremteni a települések csapatainak arra, hogy kiszakadva a mindennapokból, garantáltan jól érezhessék magukat, együtt. „Sikerült elérni, hogy az ide érkezők már ismerősként, barátként tekintenek egymásra, jókedv, vidámság jellemzi az egész napot. Azzal, hogy két új település: Mezőhegyes és Üllés csapata is érdeklődik a rendezvényünk iránt, azt jelenti, hogy jó úton haladunk a kiteljesedés felé. A Kinizsi Parkban van még hely, várjuk a csatlakozni kívánó településeket!”

A hagyományos, nyárnyitó rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, így kellemes, napsütéses időben küzdöttek meg egymással a csapatok a játékos versenyek során. Volt élőcsocsó, és óriás malomjáték, rodeobika, kocsi húzás, a benevezett települések múltjával, jelenével kapcsolatos kvízjáték és főzőverseny is, amelynek bírálata felért egy valóságos gasztronómiai bemutatóval. A fő csapat mellett a települések egy-egy családdal is neveztek, ők is megküzdöttek egymással. Ebben a versenyben a minél több generációs család felvonultatása volt az egyik legfontosabb szempont, de plusz pontokat lehetett gyűjteni az egységes megjelenéssel is a szépségverseny során. Volt település, amelynek családjában négy generáció szerepelt. A legfiatalabb versenyző mindössze 6 hónapos volt, aki a tavalyi Juniálisnak is részesen volt már- igaz, akkor még az édesanyja hasában. A versenyt végül Dóc családja nyerte.

Az egyes számokban szerzett pontok összesítése után kiderült, hogy a Tisza-menti falvak és városok találkozóját idén Baks csapata nyerte. A dobogó második fokára Pusztaszer állhatott, míg a Kinizsi Vándorkupát eddig háromszor elnyerő, és ezzel a serleget már véglegesen elbirtokló Tömörkény ezúttal a harmadik helyen végzett.

Az idei Juniálison „megfigyelőként” jelen volt Üllés csapata a Homokhátságról és először nevezett más megyéből érkező település: a Békés megyei Mezőhegyes csapata derekasan helytállt a számukra teljesen új környezetben, ígérték jövőre is jönnek.

A mostani versenyre készült új Kinizsi Vándorserleg a győztes Baksra került, ők hozzák magukkal a következő Juniálisra Fábiánsebestyénbe, 2018 júniusában.

no images were found

Előző sztori

Potápi: a kárpátaljai magyarságnak is kiemelt jelentőségű a szabad beutazás lehetősége az EU-ba

Következő sztori

Női vízilabda világliga szuperdöntő – Negyedik lett a magyar válogatott