A költségvetés elfogadásával zárul a parlament tavaszi ülésszaka

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négynapos üléssel, számos határozathozatallal, köztük a 2018-as költségvetésről szóló döntéssel zárja tavaszi ülésszakát jövő héten az Országgyűlés.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a négynapos ülés hétfő délelőtt 10 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd tárgyalnak és szavaznak a képviselők az idei költségvetés módosításához és a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslatról. Délután hangzanak el az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések, majd bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitájával zárul az ülésnap.

Kedd délben terveznek szavazni egyebek mellett a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát célzó javaslatról, az új büntetőeljárási és az ügyvédi tevékenységet szabályozó törvényjavaslatról, az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való további magyar részvételéről, a jövő évi költségvetés megalapozásáról, az adótörvényekről, valamint a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását lehetővé tevő előterjesztésről.

Szerdán ugyancsak lesznek határozathozatalok a Házban: ekkor dönthetnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló javaslatról, továbbá a kéményseprő-ipari, az anyakönyvi és a nemzeti ménesbirtokot szabályozó törvény módosításáról, valamint számos nemzetközi egyezményről. A szavazások után tartják a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály módosításának vitáját, majd megtárgyalják a képviselők az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak a Magyar Államkincstárba beolvadásához szükséges törvénymódosításokat.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka csütörtök délután zárul. Ezen a napon – amikor mindössze egyórás ülést terveznek – dönt a parlament a 2018-as költségvetésről és az idei módosításáról. A parlament várhatóan szeptember közepétől folytatja munkáját.

Előző sztori

Kezdődik, amire sokan vártak – indul a tiszavirágzás

Következő sztori

Közel kétszázan adtak vért a MARS „Zéró sérülés” munkatársi napján + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek