/

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári hétvégék mindegyikén igen változatos programokat kínál látogatóinak a Szegedi Vadaspark. E hét vasárnapjára az egyik legfontosabb társintézményüket, a Kiskunsági Nemzeti Parkot hívják meg, hogy interaktív, játékos programjai segítségével mutassa be, mi mindennel is foglalkozik egy profi természetvédelmi intézmény.

Biztosan sokan tudják, hogy a Szegedi Vadasparkba többek között úgy kerülnek be sérült, esetleg elárvult hazai védett állatok, például gólya, vidra, stb., hogy a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai viszik be őket. Sőt a meggyógyult, illetve felcseperedett apróságokat is gyakran az ő szakmai segítségükkel, az ő általuk javasolt területen engedik szabadon.

Július 2-án, most vasárnap 10 és 16 óra között, a fenti tevékenységüknél sokkal többet is megtudhatnak a Kiskunsági Nemzeti Parkról a Vadasparkban az érdeklődők azon a Természetfürkésző programon, ahol a nemzeti park munkatársai ügyességi játékokkal, kirakókkal, puzzle-vel, feladatlapokkal fogadják a gyermek és felnőtt kíváncsiskodókat. Sőt a jelenlévő szakemberek szívesen válaszolnak a hazai természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre is.

Előző sztori

118 új doktora lett az egyetemnek + FOTÓK

Következő sztori

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől