Írjon nekünk

Sport

Vívás: egyetlen tuson múlt Bakó Tamás Universiadéja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

vivok009kf

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán (MEFOB) döntő asszót vívhatott az SZTE Vívó Klub versenyzője, Bakó Tamás, azonban a fináléban egyetlen tussal alulmaradt.

Bakó Tamás nagyon közel volt ahhoz, hogy elérje célját, és ott legyen az augusztusi Universiadén. Az SZTE Vívó Klub vívója a Debrecenben megrendezett MEFOB-on egészen a döntőig menetelt, ugyanakkor ott a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójától, Balogh Boldizsártól egyetlen tussal, 15-14-re kikapott. A vereség azért is volt igazán fájó a szegedi vívó számára, mert a MEFOB-győzelem automatikus kvalifikációt jelent az egyetemisták olimpiájára – így tulajdonképpen egyetlen akción múlt, hogy nem váltotta meg a jegyét az Universiadéra. “Két óriág nem tudtam megszólalni, annyira összeestem. Nagyon elfáradtam a döntőre, előtte egy nagyon erős asszóm volt, az ellenfelemnek pedig lényegesen könnyebb útja volt a döntőig. Fejben teljesen elkészültem a döntőre. Az idő teltével persze elégedett leszek ezzel az eredménnyel, de most még nem tudok az lenni. A pénteki, párbajtőr volt a rávezető számomra, fárasztó volt a szombati tőrverseny” – összegzett portálunknak Bakó Tamás.

vivok010kf

Az esély ugyanakkor még nem szállt el: május második hétvégéjén még lesz egy utolsó, válogató verseny, ahol az utolsó szalmaszálat még megragadhatja – igaz, sorsa már nemcsak a saját kezében van. “Ha nem is sok, de még matematikai esélyem van a kijutásra, de ehhez nem csak nekem kell jó eredményt elérnem, hanem a riválisoknak rosszabbul kell teljesíteniük” – fogalmazott Bakó Tamás, aki a MEFOB előtt az U23-asok Európa-bajnokságán is járt, ám Fortuna ekkor sem fogadta kegyeibe. “A csoportban jól ment a vívás, majd kikaptam a későbbi bronzérmestől, és a két évvel ez előtti győztestől. A táblán az első asszómban pedig a tavalyi bronzérmestől szenvedtem 15-13-as vereséget, így a sorsolással nem volt szerencsém” – tekintett vissza.

Bakó Tamás 2002-ben ment le először a vívóterembe, az édesanyja azt szerette volna, hogy öttusázó legyen. Viszont mivel Szegeden nincs öttusa klub, e mellett a lovaktól félt, a lövéshez kicsi volt, az úszáshoz nem megfelelő az alkata, futni pedig nem szeretett volna, így kizárásos alapon maradt a vívás. Két hónappal később pedig már egy kérdésre úgy felelt: ő már vívó, miután teljesen magával ragadta a sportág. “Eddig egy dolgot nem sikerült elérnem, nem voltam felnőtt világ vagy Európa-bajnokságon. Ez a nagy cél a jövőben. Minimális matematikai esélyem még van az idei felnőtt Eb-re, ha pedig az Universiade sem jön össze, akkor jön egy hosszabb szünet, ami úgy érzem, jól is fog jönni” – mondta terveiről a Szegedi Tudományegyetem mérnöki karának élelmiszermérnöki szakán harmadéves vívó.

Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Összesen 5 MOL-Pick Szeged-játékos a listán.

Tovább olvasom

Sport

Bánhidi Bence bekerült a középdöntő álomcsapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosát választották az Eb-középdöntője legjobb beállójának.

Tovább olvasom

Sport

A lehetőség bent maradt tét nélkül, a lehetőség adott téttel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A jövőt építeni érkezett az Európa-bajnokságra a magyar férfikézilabda-válogatott. A jövő pedig elkezdődött a malmői csodával.

Tovább olvasom

Aktuál