/

Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fidelitas_veradas_sajttaj001kf

Május 21-én várják a Fidesz-irodában a szegedieket. A városban kiemelkedően sokan adnak vért, így lehetőség nyílik a biztonságos vérellátás megteremtésére.

„A segíteni jó” akciósorozat keretében szervez immáron másodjára véradást a Fidelitas szegedi szervezete. Korponyai Ernő elnök úgy látja, a politikai szerepvállalás mellett társadalmi problémák iránti érzékenységüket is meg kell mutatniuk, ezért hirdettek több alkalommal ételosztást, ruhagyűjtést, adománygyűjtést 2016. februári újjáalakulásuk óta.

A Szeged napi ünnepségsorozat részeként, május 21-én 11 és 14 óra között várják a véradókat a Fidesz Victor Hugo utcai irodájában. „A város lakói mellett felkérném az ellenzéki ifjúságpolitika szereplőit a részvételre, mert sokszor hangsúlyozzák, hogy ők értéket teremtenek” – fogalmazott a helyi Fidelitas vezetője.

„Az egészséges emberek egy véradással is tudnak ünnepelni, hiszen nem egyszerű feladat véradóvá válni, mert egészségesnek kell lenni hozzá” – fogalmazott Sasvári Krisztina, a Csongrád Megyei Vöröskereszt igazgatója. Hangsúlyozta, a Magyar Vöröskereszt sokat tesz a biztonságos vérellátás megteremtésében, Szegeden kiemelkedő számban segítenek vérükkel az országos átlaghoz képest. A véradás önkéntes és térítésmentes, de különböző cégek támogatják őket fürdőbelépővel, kuponokkal, termékekkel, ezeket átadják véradóiknak.

no images were found

Előző sztori

Kerékpártolvajt fogott a rendőrség Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Atlétika: országos bajnok lett a SZVSE U16-os fiú súlylökő csapata