Vádemelés a halálos balesetet okozó idős és vezetésre alkalmatlan férfivel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal balástyai férfivel szemben aki 2015. szeptemberében okozott halálos balesetet a falu külterületén.

A vádirat szerint a hetven év feletti férfi 2015. szeptember 4-én a kora délutáni órákban vezette saját autóját Kistelek felé haladva, amikor a vezetési koncentrációját több másodpercre elvesztette és fékezés nélkül, egyenesen átsodródott az ellentétes forgalmi sávba, majd összeütközött egy az ott szabályosan közlekedő gépkocsival – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A szabályosan közlekedő autó vezetője késedelem nélkül fékezni kezdett és oldalra kormányzott, de a frontális ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközéskor a vádlott által vezetett autó sebessége mintegy 70 km/h volt.

Az ütközés következtében a vétlen autót vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette még bekötött biztonsági mellett is. Vádlott 8 napon túl gyógyuló, maradandó sérüléseket szenvedett el.

Vádlottat hosszabb idő óta kezelik olyan betegséggel, amely miatt a klinikai vélemények szerint autót nem vezethet, ennek ellenére a férfi kezeléseket rendszeresen nem vett fel, gyógyszereit évek óta nem váltotta ki, valamint nem tájékoztatta az őt kezelő szakorvost a vezetési képességeit érintő betegségéről, az azt érintő időszakosan fellépő panaszairól. Vádlott a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból minden kategória tekintetében alkalmatlan volt.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Megkezdődik a jövő évi büdzsé vitája az Országgyűlésben

Következő sztori

A Cicamentők is ott lesznek a Hídivásáron

Legutóbbi hasonló cikkek